Betaton İşitme Cihazları

Betaton İşitme Cihazları

Haseki Sultan Mh., Tevfik Fikret Sokak 2-12, 34200 Fatih/İstanbul İli, Türkiye
1,189 görüntüleme

14 yıllık sektör deneyimimizle, 2001 yılından itibaren Betaton İşitme Cihazları Merkezi olarak Fındıkzade’de hizmet veriyoruz.

Teknik servis olarak İstanbul ve Türkiye genelinde birçok firma teknik servis hizmetini bizimle çözüyorlar.

İşitme cihazı sektöründe yaptığı işi sadece bir mal satmak gibi gören, insana sadece müşteri gözüyle bakan ve cihaz seçimin insan sağlığındaki öneminden bihaber firmaların varlığı su götürmez bir gerçektir.

İşimiz cihaz satışı yapmaktan ibaret değil. Bizi piyasadaki pek çok firmadan ayıran farkımız teknik servisteki gücümüz ve deneyimimizdir. Satışı yapılan cihazın arkasında durabilmek, bir sorun yaşandığında acil ve sorunsuz çözmek bizim temel prensibimizdir.

Betaton İşitme Cihazları Merkezi olarak, işitme kayıplarının düzeltilmesi ve giderilmesi için dizayn edilmiş işitme cihazlarını tedarik eden ve uygulamasını sağlayabilecek düzeyde tecrübeli kadromuzla işimizin satıştan ibaret olmadığını, sağlık boyutunun çok daha önemli olduğunun bilincindeyiz .

Her işitme cihazının, her kulağın özellikleri farklıdır.

İLETİM TİPİ İŞİTME KAYBI
Dış kulak kanallarında buşon ( kulak kiri) kulak kanallarının doğuştan kapalı olması kulak zarının yırtılması , orta kulakta enfeksiyon (otit) kireçlenme (otosikleroz) veya kemik zincirinde bir kopukluk olmasından dolayı ortaya çıkan işitme kaybına iletim tipi işitme kaybı denir . Bu tür işitme kayıplarında tıbbi veya medikal tedavi imkanı olabilir. Dış ve orta kulakta yukarıda belirtilen nedenlerden oluşan işitme kayıplarında genel şikayet az duyuyorum şeklindedir.

b.SİNİRSEL (SENSORİ – NEURAL ) İŞİTME KAYBI
İç kulakta bulunan salyangozun içindeki işitme hücrelerinin (saç hücreleri) ve /veya işitme sinirlerinin tahribatıyla ortaya çıkan işitme kaybı türüdür. Neden olarak, genetik faktörler, yaşlılık, bazı viral enfeksiyonlar (kızamık, kabakulak, menenjit vb) sistematik hastalıklar (şeker, kan dolaşımı yetmezlikleri, böbrek yetmezliği vb) kulağa çok yakın büyük patlamalar (ateşli silah kullanımı, gürültülü ortamda uzun süre çalışma vb. ) bazı ilaçların uzun süreli kullanımı (aspirin, kinin ve bazı antibiyotikler) sıralanabilir. Hasta işitme kaybının yanı sıra duyup anlamamaktan da şikayet eder. Tıbbi tedavisi genellikle mümkün olmayan bu tip işitme kayıplarında en yaygın uygulama işitme cihazı kullanımıdır. Sinirsel işitme kayıpları bazen sinsi diye tarif edebileceğimiz bir süreç izler. Başlangıçta fazla rahatsız etmeyen işitme kaybı bir yandan giderek artarken, bir yandan da anlama zorluğu yaratmaya başlar. Zamanında işitme cihazı uygulamasına başlanmadığında anlama problemi, çözümü zor bir sınıra dayanmış olabilir. Şikayetler genelde duyuyorum, anlamıyorum şeklindedir.

c.MİKST TİP İŞİTME KAYBI
Hem iletim hem de sinirsel işitme kaybının birlikte ortaya çıkmasına mikst tip işitme kaybı denir.

ODYOGRAM NEDİR?
İşitme kaybı miktarını ve türünü belirlemek amacıyla yapılan testlerin sonuçlarının gösterildiği forma odyogram denir. Odyogramlarda soldan sağa doğru belirtilen rakamlar (125 Hz’ den 8000 Hz’ e kadar ) frekans değerini gösterir. Frekans değeri azaldıkça sesler kalınlaşır, frekans değeri yükseldikçe sesler tizleşir. Odyogram üzerinde aşağıya doğru dB olarak belirtilen rakamlar sesin şiddet seviyesini gösterir. Rakamların büyümesi ses şiddetindeki artışı gösterir.
Odyogram üzerinde mavi(x) işareti ile gösterilen değerler SOL kulağa Kırmızı (0) ile gösterilenler ise SAĞ kulağa aittir. Normal işitmeye sahip bir insan, bütün frekanslarda 0 ile 26 dB arasında duyar.dan doğru cihazın ne olduğunu tespit edip, sorunsuz kullanacağız ürünler öneriyoruz.


Google Maps

Haritayı yükleyerek Google'ın gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Daha fazla bilgi edinin

Haritayı yükle

Yorum yazmak için lütfen giriş yapın.