Araç Kiralama Faydaları

  • Erenbor
    Participant
    Posts: 472

    Ankara araç kiralama için bazı bankalardan kredi kullanabilirsiniz ancak yine de araç fiyatının belirli bir yüzdesini peşin ödemeniz gerekiyor. Kiralama seçeneğinde peşin ödeme yapılmamaktadır. Bir araba satın almak için bir peşinat ile şirket diğer ihtiyaçları karşılayabilir. Ankara Keçiören Araç kiralama için aylık veya yıllık ödeme yapılabilir. Bu açıdan bakıldığında araç kiralamanın şirkete finansal bir avantaj sağladığı söylenebilir. Ekonomik bir fiyata araç kiralama yapılmaktadır. Kısa vadeli kiralamadan farklı olarak, uzun dönemli araç kiralamanın daha fazla avantajı vardır.

    Araç kiralamanın diğer finansal avantajlarından bahsedecek olursak;
    • Ne kadar uzun ihtiyacınız olursa, araba kiralamak o kadar uzun sürecektir.
    • Bir filo kiraladığınızda, şirket varlıklarınıza dahil edilmez.
    • Kira bedelini, araba alırken ödemeniz gereken tek seferlik masrafları kazanmadan, sabit bir aylık kira ile ödersiniz. Bu nedenle bütçeniz sarsılmayacaktır.

    Şirketler İçin Araç Kiralama Faydaları
    Ankara Çankaya Araç kiralama güncellemelerini şirketler araçlarını güncellemek istediklerinde satın aldıkları araçları ikinci el fiyatlara satabilirler. Bu, defter değeri ile satış değeri arasındaki farktan dolayı vergi anlamına gelir. Şirket, filonun kiralanması nedeniyle satılacak aracın değerini düşürme riskinden muaf olup, satış gerçekleştiğinde vergi yükümlülüğünden muaftır. Filo kiralamaları vergilendirilmez. Kiraladığınız aracı dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. İstediğiniz zaman daha düşük veya daha yüksek bir model, yakıt tercihi, otomatik veya manuel araca geçmeyi seçebilirsiniz. Motorlu taşıt vergisi Filo kiralamasında motorlu taşıt vergisi kiraya dahildir. Bu nedenle motorlu taşıt vergileri de gider olarak gösterilmektedir, bu da şirketin vergilerinden mahsup edileceği anlamına gelmektedir.

  • You must be logged in to reply to this topic.