Kıble Yönümü Nasıl Bulurum

  • neleroluyo
    Participant
    Posts: 55

    Kıble yönümüzü tespit için pek çok farklı metot uygulanabilir. Sözüne itimat edebileceğimiz bir kişiden bilgi alma, cami/mescitlerin mihrap veya şerefe kapılarından yararlanma, pusula, güneş ve yıldızlardan yararlanma gibi metotlar bunlardan bir kaçıdır. Burada önemli olan, bulunulan konum için en doğru ve anlık kıble yönünü tayin eden yöntemin hangisi olduğudur.
    Kıble Bulma tam da bu isteklere cevap verebilecek kıble yönü bulma sitesidir. Ev/işyeri çatısına kadar inerek kıble hattınızı veren bu çalışma ile artık kıble yönü bulmak çok daha kolay. Artık etrafınızdaki ev, sokak veya nesneleri dikkate alarak almış olduğunuz hattın gösterdiği yöne doğru namazınızı gönül rahatlığı ile kılabilirsiniz. Yine bulunduğunuz konumu pusula için kıble açısını da buradan öğrenebilirsiniz. Pusulanın renkli uçlu ibresini, pusula bileziğindeki Kuzey (N) ile kesiştirdikten sonra saat yönünde size verilen kıble açısını buluruz. Onun göstermiş olduğu yön kıble yönümüzdür.
    Her iki yöntem ile kıble yönümüzü öğrenmek için kiblebulma.com adresini önermekteyiz. Kıble yönünüzü hızlıca bulmanın en kestirme adresi..
     

    Tagged: ,

  • You must be logged in to reply to this topic.