Adak Kurbanı Kesmenin Hükmü Nedir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Eğer bir kişi kurban adadıysa bu kurbanın kesilmesi vaciptir. Bazı durumlarda şu gerçekleşir ise kurban keseceğim diyerek bir şarta bağlı olarak adak dileyen kişilerin, şartın gerçekleşmesi halinde kurbanı kesmeleri gerekmektedir. Kesilen adak kurbanın etini, kurbanı kesen kişinin kendisi, eşi, çocukları, anne ve babası, nineleri ve dedeleri yiyemezler. Aynı zamanda bu et zenginler ile de paylaşılamaz. Eğer bu şart gerçekleştirilmez ise, etin bedeli kadar yoksul insanlara bedel öder. Adaklık koyun ise adaklık kurban hayvanları arasında en çok tercih edilenidir. Adaklık koyun fiyatları gayet uygundur ve en çok tercih edilmesinin nedeni de budur.

    Adak Kurbanının Taşıması Gereken Nitelikler Nelerdir?

    Kurbanlık hayvanın yaş sınırları bulunmaktadır. Bu sınırlara göre, develerde 5 yaş, manda ve sığırlarda 2 yaş, keçi ve koyunlarda ise 1 yaş sınırı bulunmaktadır. Eğer bir koyun 6 aylık olmasına rağmen, yaşını doldurmuş bir koyunun fiziğine sahip ise, söz konusu koyun kurban edilebilir.
    Bir diğer şart ise, kurban hayvanının besili olması ve azalarının tam olması gerekmektedir. Yani, zayıf olan ve kör olan, boynuzlarının kökünden kırık olan ve kuyruğunda ve memesinde kesik olan kurban hayvanları olamaz. Adak fiyatları göz önünde bulundurularak en uygun fiyattan kurbanlık hayvan almak isteyenler, bazı durumları görmezden gelebilmektedir ve bu durum sonrasında adak kurbanı adak olarak sayılmayacaktır.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular