EPDM Zemin Kaplama Nasıl Yapılır?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    EPDM zemin kaplama işlemi çok kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bunun nedeni ise işlem gerçekleştirilirken bir alet kullanılmasıdır. Bu alet yardımı ile işlem hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilmektedir. EPDM zemin kaplama işleminde kullanılan madde granül maddesi olmaktadır. Granül maddesi yumuşak ve kaymayı önleyen bir yapıya sahip olmaktadır. Bu neden ile Tartan zemin kaplama işlemi genellikle spor komplekslerine ve çocuk parklarına uygulanan bir işlem olmaktadır.

    Zemin kaplama işlemi sırasında farklı zemin kaplama sistemleri kullanılarak işlemin çok daha kısa bir sürede gerçekleştirilmesini sağlayabilmektedir. EPDM zemin kaplama işleminin ne kadar sürede tamamlanacağı işlemin uygulandığı alanın boyutlarına ve kullanılan cihazların modeline göre de farklılık gösterebilmektedir.

    EPDM Zemin Kaplama İşleminin Amacı Nedir?

    EPDM zemin kaplama işlemi sert zeminlerin üzerine daha yumuşak ve daha az kaygan bir zemin oluşturma amacı ile yapılmaktadır. Bu işlem genellikle spor komplekslerinde ve çocuk parklarında uygulanan bir işlem olmaktadır. Basketbol sahası, tenis kortu gibi alanlara uygulanarak spora daha elverişli bir alan oluşturmak amacı ile uygulanmaktadır. EPDM zemin granül maddesinden elde edildiği için beton yapıdan çok daha yumuşak bir zemin elde edilebilmektedir. Bu durumda düşme gibi durumlarda yaralanmaların minimuma indirilmesini sağlayabilmektedir. Uygulanması ve maliyetleri diğer zemin çeşitlerinden çok daha kolay ve uygun maliyetli olduğu için en çok tercih edilen zemin çeşitlerinden bir tanesi olmaktadır.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular