Müzik Lisanslama Nedir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Müzik insan ruhunun dinlenebilmesi açısından rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Bunun içinde herkes kendi zevki doğrultusunda müzik dinlemeye özen göstermektedir. Müzik dinleyici için önemli bir keyif iken müziği yapan içinde önemli bir gelir kaynağıdır. Bu nedenle bazı müziklerin telif haklarının olması kullanıcının kullanma ihtimalini de ortadan kaldıracaktır. Örneğin bir mekanda müzik hizmeti vermek istiyorsanız öncelikli olarak seçeceğiniz müziklerin telifinin olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde ekstra para ödemek durumunda kalabilirsiniz.

    Müzik lisanslama ise telif hakkının sahibinin haklarının belirli bir bölümünün üçüncü şahısların kullanımına izin verilmesini belirten bir anlaşma şeklidir. Yani lisanslı bir müziği satın aldığınızda artık o müziği istediğiniz şekilde ve istediğiniz yerde kullanma imkanı yakalamış olursunuz.

    Mekanda Müzik Hizmeti
    Bazı işletmeler için lisanslı müzik yayını yapmak çok önemlidir. Çünkü kitlenin de hoşuna gidecek olan yayınları yapmanız gerekir. İşletmenizde yasal olmadan yapacağınız müzik yayını daha sonrasında sizi mahkeme gibi ciddi bir sürece de sürükleyebilecektir.

    Her sanat eserinin lisans hakkı vardır ve lisansını almış olduğunuz bir eserle ilgili tüm kullanım hakları da size aittir. Bu faaliyetler ise meslek birlikleri tarafından yürütülür ve denetlenir. Ülkemizde de birçok firma bu önemli husus üzerinde durmak zorundadır. Her ne kadar bazı konulara dikkat edilmiyor olsa da ileride yaşanabilecek bir sorunla daha ciddi problemler ortaya çıkarabilir. Kısacası halka açık yerlerde müzik yayını yapmanın bazı yaptırımları olabilir.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular