St. Clements Üniversitesi Akreditasyolar

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 7 yıl önce imagePRESSGRUP tarafından güncellenmiştir.
  • PRESSGRUP
    Üye
    Yazılar: 4

    St. Clements University, Uluslararası akreditasyon bakımından dünyadaki sayılı üniversitelerden birisidir; bölgesel bir üniversite değildir. Birçok devletin, mezunlarını kamu sektöründe istihdam ettiği bir üniversitedir. Türkiye Yüksek Öğretim Kurumu YÖK için herhangi bir başvurusu, evrensel bir üniversite olması ve tüm yönetmeliklerinin merkez Rektörlük ve bağlı olduğu akreditasyonlar tarafından belirlenmesi sebebiyle söz konusu olmamıştır. Akreditasyonlardan da anlaşılacağı üzere, birçok ülkede faaliyet gösteren bölgesel üniversiteler/eğitim kuruluşları ile karıştırılmamalıdır. Dünyanın çeşitli ülkelerinde 90’dan fazla kampüsü olan tek Uluslararası akredite ve Hükümet ve Eğitim Bakanlıkları ve Yüksek Öğretim Kurumları onaylı Üniversitedir.

    St. Clements University (T&C Registration Number E. 14905), aşağıdaki eğitim kurumları tarafından akredite edilmiştir/hükümet onaylarına sahiptir:

    St. Clements University Higher Education School – Niue – http://www.stclements.edu.nu
    St. Clements University Niue Yüksek Öğretim Kurumu, bir Üniversite olarak Niue Hükümeti tarafından tescillidir ve bir devlet üniversitesidir.
    (St. Clements University Higher Education School – Niue – http://www.stclements.edu.nu
    St Clements University Higher Education School – Niue is licensed by the Niue National Government as a Higher Education school. )

    St.Clements University – Lausanne – http://www.scusuisse.ch
    St.Clements University – Lozan, bu listede de görüleceği üzere, tescilli Canton of Vaud (İsviçre’nin 26 Resmi Katon’undan biri) bir üniversitesidir. Diplomaları dünya çapında geçerli olup, meslek odaları tarafından tescil edilmiştir.
    (St Clements University – Lausanne – http://www.scusuisse.ch
    St Clements University – Lausanne is licensed as a University business in the Canton of Vaud and is listed on here. It only issues degrees in co-operation with internationally recognised professional qualification awarding bodies.)

    St. Clements University – Somalia – http://www.stclements.edu/Somalia
    St. Clements University, Somali Federal Hükümeti tarafından resmi olarak tescil edilmiş bir akredite üniversitedir. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora dereceleri, ülkede resmi makamlarca kabul edilmektedir. St. Clements University – Somali Kampüsü Mogadishu’dadır.
    ( St. Clements University – Somalia – http://www.stclements.edu/Somalia
    St. Clements University is accredited by the Transitional Federal Government of Somalia to issue Bachelor, Master and Doctorate degrees. It has a Campus Learning Centre in Mogadishu in conjunction with the Centre for Training and Consultancy. )

    Ayrıca, St. Clements University, burada yazılı olmayan birçok kampüs ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine, dünyanın birçok ülkesinde devam etmektedir; birçok ülkenin Eğitim Bakanlıkları ve Yüksek Öğretim Kurumları, akreditasyonlarını bu kaliteli eğitim – öğretim karşısında arttırmaktadırlar.

    Bunun yanında Niue, Somali ve Canton of Vaud, St. Clements University Group’a bağlı Üniversite ve Yüksek Öğretim Kurumlarını ulusal ve bireysel organizasyonlar ile akredite etmektedirler.

    Amerika Birleşik Devletleri akreditasyonu, tamamıyla, devletten ayrı ve özel kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirildiği için yani devletin eğitim – öğretim sürecinde Üniversiteler ile ilgili bağlayıcı bir yönetmeliği bulunmaması sebebiyle son birkaç yıldır genel olarak, Amerika Birleşik Devletleri Federal Eğitim Bakanlığı ya da Uzaktan Eğitim ve Öğretim Konseyi ‘ne bağlı altı akreditasyon kurumu tarafından gerçekleştirilmektedir.
    (In the USA accreditation is an entirely voluntary process, carried out by private non-government agencies. Over the past few years accreditation in the USA has generally meant accreditation from one of the six regional accreditation associations recognised by the USA Federal Ministry of Education or the Distance Education and Training Council.)

    Amerika Birleşik Devletleri’nde aynı zamanda, Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Öğrenim Akreditasyon Kurumu’na (CHEA) bağlı yaklaşık 60 Mesleki Oda bulunmaktadır.
    (In the United States there are also approximately 60 professional accreditation agencies recognised by the USA department of Education or the Council for Higher Education Accreditation (CHEA).

    Dünyada özellikle, İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinde profesyonel akreditasyon, kalifikasyon tescil kurumlarınca gerçekleştirilmektedir.
    (elsewhere in the world, in particular Commonwealth countries, this professional recognition is carried by professional qualification awarding bodies.)

    Amerika Birleşik Devletleri Üniversiteleri dışında tüm üniversiteler genel olarak (Birleşik Krallık – İngiltere dahil)ilgili hükümetler tarafından tanınma prosedürüne tabi tutulurlar. Üniversite kavramı, dünyanın her yerinde Eğitim Bakanlıkları ve/veya Yüksek Öğretim Kurumları tarafından bazı yönetmeliklere göre hareket ederler.
    ( Outside of the USA Universities are chartered (UK) or licensed by their respective governments, but not generally accredited. The word “University” is generally restricted and needs Ministry of Education permission to be used.)

    Birçok ülke Yüksek Öğretim Kurumları vasıtasıyla bu işlevi gerçekleştirir. Bunlara, Malezya – LAN, Ghana- NAB, Avustralya – ARC vb. örnek gösterilebilir. Bu kurumlar genel olarak akreditasyon ve tanınma sürecini belirler.
    ( Many countries have accreditation Boards or Councils etc. which accredited particular courses e.g.:- Malaysian – LAN, Ghana- NAB, Australia – ARC etc. These bodies generally register the institution and only accredit their courses.)

    Dünyadaki çeşitli mesleki odalar ise (Örn.: Institute of Financial Accountants; Microsoft) kendi programlarını akredite edebilirler.

    ( Through out the world various professional bodies (e.g.: Institute of Financial Accountants) and business (e.g.: Microsoft) accredit courses taught by educational institutions and accredits them to teach their programs.)
    St. Clements University – Somali, Somali Federal Hükümeti Eğitim Bakanlığı tarafından resmi bir üniversite olarak kabul edilmiştir.
    St. Clements Üniversitesi ve Yüksek Okulu Niue’de Niue Hükümeti’ne bağlı,Eğitim Bakanlığı tarafından lisanslı ve resmi bir okuldur.
    St. Clements University – Lozan – İsviçre, Canton of Vaud tarafından resmi bir üniversite olarak kabul edilmiştir.
    Yukarıdaki bahsi geçen oda, kurum ve kuruluşlar Uluslararası Uzaktan Eğitim Birliği’nin üyesidir.
    Uluslararası Uzaktan Eğitim Birliği, akreditasyonlarını IADL yönetmeliklerine istinaden teftiş temelli, kalite-kontrol süreçleri ile gerçekleştirmektedir.
    Birçok fakülte sistematik olarak, bir dizi kalifikasyon sürecine tabi tutulmaktadır; bu işlevler, farklı profesyonel meslek üyesi tarafından gerçekleştirilmektedir.
    Ancak Malezya, Nijerya, Benin ve Çin’deki ilgili devlet prosedürlerinin farklı olması sebebiyle Üniversitemiz buralarda bir devlet üniversitesi değildir.
    Üniversitemiz, Çin için bir birleşik mezuniyet programı uygulamakta ve kampüste resmi bir ofise ve öğretim üyelerine sahip olmakla birlikte, uzaktan öğrenim programları üzerine South China University of Technology ile müşterek olarak çalışmaktadır; yani burada farklı bir akreditasyon durumu söz konusu olmaktadır.
    ÜNİVERSİTEMİZİ AKREDİTE EDEN BAZI KURUM VE KURULUŞLAR;

    1- IPFM
    2- IMS / The Institute of Management Specialists (IMS) Founded 1971
    3- DTMSI
    4- The Academy of Multi-Skills (AMS) Founded 1995
    5- The Institute of Manufacturing (IManf) Founded 1978
    6- SSAM
    7- IADL (Üyelik statüsüne sahibi)
    8- Professional Business and Technical Management (PBTM) Founded 1983
    9- CMC

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular