Borulu Eşanjör Avantajları

  • melocan
    Participant
    Posts: 4

    Borulu Eşanjör Üretiminde Türkiye’nin Lider Firmalarından Acess Proses Isı değişimlerini dengelemek adına kullanılan Borulu Eşanjörlerin Kullanım Alanlarına Dair Bilgi Verdi;

    Güvenilirlik: Borulu ısı eşanjörlerinin dayanıklılığını belirleyen çeşitli özellikler bulunmaktadır. Bu borular ve muhafazalar, yüksek basınçlara dayanıklıdır, kirletici maddelerin birikmesine izin vermezler ve diğer ısı değişim ekipmanlarına kıyasla daha kalın metal malzemeden imal edilmişlerdir.

    Sürdürülebilirlik: Borulu ısı eşanjörlerinin onarımı kolaydır. Taşma veya korozyon durumunda, hasarlı boruları tıkamak suretiyle ısı değişim sürecini devam ettirmek mümkündür.

    Çalışma Parametreleri: Örneğin, yatay bir borulu ısı eşanjörü düşünüldüğünde, teknik özellikler kabuklu ve borulu eşanjörler arasında büyük farklılık göstermez. Maksimum çalışma sıcaklığı 850-900 °C olabilir ve çalışma basıncı 65 barı geçebilir. Bu özellikler, borulu ısı eşanjörlerinin neredeyse her türlü görev için kullanılmasını mümkün kılar; örneğin, sıcak su temini için borulu ısı eşanjörleri kullanılabilir. Ayrıca, minimum basınç kaybını sağlamak için gereken görevler için de önemlidirler. Tüplerin oluklu olmaması, çalışma akışkanlarının dirençle karşılaşmadan hareket etmelerini sağlar.

  • You must be logged in to reply to this topic.