Es Grup Pazarlama

Es Grup Pazarlama

Gümüşpala Mahallesi, Yüksel Sokak No:19, 34320 Avcılar/İstanbul, Türkiye
1,151 görüntüleme

Keçiboynuzu Hakkında
Keçiboynuzu Genelde Akdeniz ikliminin yoğı-un yaşandığı bölgelerde yetişir. Herhangi bir aşılanmaya gerek duymaz, organik ve yabani bir meyvedir. Ağacı ilk 15 yıl hiç meyve vermez. 15 yıl sonra meyve vermeye başlar. Yetişkin bir ağaç 1 ton kadar meyve verebilmektedir.
Anadolu’da Keçiboynuzu veya Harnup, İngilizcesi ‘carob’ Almanca’sı da ‘johannisbrot’ dur. Bütün dillerde ‘Yahya Peygamber’in Ekmeği’ anlamına gelir. Yahya Peygamberin çölde ekmek yerine tükettiği bir meyvedir. Yaklaşık 5000 yıldan beri bilinmektedir.

Yıllar içerisinde insanlar Keçiboynuzunun beslenmedeki önemini unuttular.Çeşit Çeşit hazır besinler tüm süpermarketlerde insanın hizmetine sunulurken, tabii(doğal) beslenme gelenekleri ve alışkanlıkları da yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Şehirleşme hayatıyla beraber yediğimiz bütün gıdalardaki katkı maddeleri ve koruyucu kimyasallar insan sağlığını ciddi oranda tehdit etmektedir. Özellikle son zamanlarda türlü türlü hastalıkların ortaya çıkmasıyla beraber son birkaç yıldan beri tekrar eskiye dönüş yolları aranmaya başlandı. Geçmiş yıllarda kanser başta olmak üzere birçok hastalığın adını bile bilmezken, şu an her 10 kişiden 1’i maalesef kanser hastası veya çeşitli kanser riskleri altındadır. Yapılan çalışmalar sonucunda 10 yıl sonra her 10 kişiden 4’ünün kanser olma olasılığı bulunmaktadır.

Avrupa’ da “reformhaus” veya “bioladen” Ülkemizde de organik Pazarlar adı altındaki marketlerde zirai ilaç ve suni gübre kullanılmadan yetiştirilen meyb-ve sebzeler ayrıcalıklı olarak satılıyor. Hem de nerede ise gösterişli sebze ve meyvelerin iki-üç katı fiyatına. Halk pazarlarına giden insanların satın alacakları sebzenin yayla sebzesi olup olmadığını sorup öyle alıyor. Onların yayladan kastettikleri hormonsuz zebzedir.

ESVİTAL KEÇİBOYNUZU ÖZÜ

Keçiboynuzu meyvesinin özü ile elde edilen “Esvital Keçiboynuzu Özü” kokusu ve tadı ile eşsiz bir gıda olmasının yanısıra, insan için gerekli olan neredeyse bütün minareleri ve değerli pek çok vitamini bünyesinde barındırması sebeiyle güçlü bir sağlık kaynağıdır. Anadolu insanı için keçiboynuzu özü her mevsim sofrasından ayırmadığı eşsiz bir lezzet olagelmiştir.
Esvital keçiboynuzu özü ; Akdeniz bölgemizde tamamen organik olarak, aşılamaya grerksinim duymayan, kendiliğinden yetişen meyveler özenle seçilmiş olup, geleneksel tadı, yoğunluğu, doğallığı ve zengin içeriği korunuarak steril üretim koşullarında elde edilmektedir. Hiçbir katkı maddesi içermeyen ve daha yüksek miktarda meyve özü ile üretilen Esvital Keçiboynuzu Özü içinde insanın ihtiyaç duyduğu birçok besin değerlerine sahiptir. İçeriğindeki Gallik Asitler, Organik Asitler, zengin mineral ve vitaminler sayesinde yüzde yüz doğal mucizevi bir besindir.

Keçiboynuzu özünde hayati önem taşıyan hmf oranı hmf nedir?
Hmf: hidroksi metil furfurol
Bu tanımı zaman zaman duymuş olmalısınız. Özellikle ısıl işlemlerin uygulanması ile muhafaza edilen, rengi ve kıvamı koyulaştırılan gıdalarda çok önemli bir kalite faktörüdür. HMF pekmez öz dışında meyve suyu, çikolata , reçel, marmelat, bal, kuru meyveler de bekleme süresinde oluşabilmektedir. Ürünün ısıtılması sırasında glikoz, fruktoz gibi şekerlerin asidik ortamda parçalanması sonucunda oluşan HMF’nin yükselmesi insan sağlığına zararlıdır. Gıdanın kalitesi HMF miktarı ile değerlendirilmektedir.

Para vererek aldığımız ve ilaç niyetiyle tükettiğimiz özün HMF oranı yüksek olmaması gerekiyor. Keçiboynuzu özü ne kadar çok ısıl işleme maruz kalırsa ve sıcaklığı arttırılırsa HMF oranı o denli yükselir ve ürün kalitesiz hatta zararlı hale gelir.
Avrupa Birliği standartlarına göre; HMF limitleri keçiboynuzu özü için en fazla 75 mg/kg olarak belirlenmiştir.

Esvital Keçiboynuzu Özü buhar, vakum yöntemiyle(soğuk pres) yapılmakta olduğundan HMF değeri 9,3 mg/kg’ dır.

Vakum yöntemiyle üretilen keçiboynuzu özü HMF içeriği en fazla 35 mg/kg gibi düşük düzeyde olup açık kazan yöntemiyle (geleneksel) üretilen keçiboynuzu özünde bu değer 680 mg/kg’ a kadar çıkabilmektedir. Kaynatma ve saklama süresinin uzaması HMF miktarını arttırmaktadır.
Modern işletmelerde pişirme işlemi vakum altında yapılmalıdır, bu işlem şırası alınan ürünün buharlaştırılarak karıştırma esnasında suyunun uçurçlmasıyla elde edilmektedir. Modern işletmelerde vakum altında 50-70 derecede ve hatta bu sıcaklığında altında buhar verilerek gerçekleşebilmektedir. Bu pekmezlerde yanma olmadığından karemelizasyon çok daha düşük düzeyde veya tamamen ortadan kalkmaktadır. Böylece özün içermiş olduğu şekerlerde yanma ve bozulma olmadığından dolayı bu pekmezler sağlık açısından çok daha faydalıdır. Vakumda konsantrasyon işlemiyle uygun renk, tat ve kokuda, karamelize olmamış keçiboynuzu özü üretilebilmektedir.


Google Maps

Haritayı yükleyerek Google'ın gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Daha fazla bilgi edinin

Haritayı yükle

Yorum yazmak için lütfen giriş yapın.