Akor Nedir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Akor telli çalgılar üzerinde gerçekleştirilen ve nota çıkarmaya yarayan bir yöntem olmaktadır. Genellikle telli müzik aletleri üzerinde kullanılmaktadır. Ortaya bir melodi çıkarabilmek için mutlaka akor yöntemi kullanılmalıdır. Telli müzik aletlerinin Akoru sunulmak istenen müziğe göre değişkenlik gösterebilmektedir. Akorlar birçok kategoriye ayrılabilmektedir. Bu kategoriler gerçekleştirmek istediğiniz müzik türüne göre belirlenmelidir. Rock müzik de ya da Türk halk müziğinde kullanılan akorların farklılık göstermesinin nedeni bu olmaktadır.
    Hangi müzik dalına ilgi duyuyor iseniz o müzik dalına ait olan akorları öğrenmeniz tavsiye edilmektedir. İlginizi çeken müzik dalına ait olan akorları ne kadar iyi öğrenirseniz ilginizi çeken müzik dalındaki telli çalgıları çok daha kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.

    Akor Nasıl Öğrenilir?

    Telli müzik aletlerini kullanmanın en temel parçası akorları öğrenmekten geçmektedir. Notaları öğrendikten sonra akorları öğrenirseniz ilgi duydğunuz telli çalgıları çok daha kolay bir şekilde kullanamaya başlayabilirsiniz. Burada önemli olan konu ise hangi telli çalgıyı kullanmak istediğiniz. Ve hangi tarzda müzik yapmak istediğiniz olmaktadır.
    Akorları öğrenmenin birçok farklı yolu bulunabilmektedir. Fakat önemli olan sizin hangi alanda ilerlemek istediğiniz olmaktadır. Çeşitli kaynaklardan faydalanarak akorları öğrenmeniz çok kolay olabilmektedir. Bu kaynaklara örnek olarak müzik kitapları kurslar ve web siteleri örnek verilebilmektedir. Bu kaynaklardan faydalanarak kolay ve eğlenceli bir şekilde akorları öğrenebilir ve ilgi duyduğunuz müzik aletini kullanmaya başlayabilirsiniz.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular