Ateşli Çocuğa Ne Yapılır?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Çocuğumun ateşi var canım çok sıkılıyor! Bu kelimeyi çok fazla duyuyorsunuzdur. Endişe edilmesi normal çünkü sonunda havale olan bir durum var. Ancak biz burada tavsiye edeceğimiz bilgide öncelikli olarak şunu söylemek istiyoruz. Çocuğunuzun ya da sevdiklerinizin ateşi çıkabilir bu doğal ve normal bir durumdur. Çünkü ateş vücutta bir şeylerin doğru gitmediğini ifade eden bir durumdur. Çocuğun ateşiyle ilgili olan çözüm aslında neden ateşlendiğini bilmekle yakından alakalıdır. Eğer bir soğuk algınlığı nedeniyle ateşlenmişse bu durum geçici olacağından alacağınız birkaç önlemle çocuğunuzun ateşini düşürebilirsiniz.

    Çocuğum Neden Ateşleniyor?
    Ateş, sağlıklı bir insanda vücut ısısının olması gereken değerin üzerine çıkması halidir. Yani ateş aslında tek başına bir hastalık değildir. Genellikle vücutta bir enfeksiyonun varlığına işaret eder. Vücut enfeksiyonla savaşırken ateşlenir ve bakterileri yok etmeye çalışır. Anne bebek sağlığında ateşlenme çok önemlidir. Bebeğin böyle bir durumu varsa öncelikli olarak hafif giydirilmeli ve ilk müdahalenin yapılmasının ardından doktora gidilmelidir.

    Bitkilab sitemizde bebeklerde ateş sorununa ve bunun çözümüne dair bilgileri bulabilirsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda yapacağınız müdahale ile bebeğinizin sağlığına hızlıca el atmış olursunuz. Ateş büyütülmemesi ancak dikkatli bir şekilde takip edilmesi gereken bir durumdur. Özellikle yüksek ateş olması veya düşmeyen inatçı bir ateşle karşı karşıya kalınması daha ciddi problemlerin oluşmasına neden olabilir.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular