Çocuklarda Psikolojik Bozukluklara Sebebiyet Verebilecek Nedenler

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    6 ila 12 yaş arasındaki çocuklar tam olarak bilinçlenmedikleri için çok çeşitli nedenlerden dolaya psikolojik problemler yaşayabilmektedirler. Gözlemlenen bu psikolojik rahatsızlıkların giderilmemesi ileriki yaşlarda karakterlerinin şekillenmesinde olumsuzluklara sebebiyet verebileceği gibi el titremesi gibi bedensel olumsuzluklara sebebiyet verebilmektedir.

    Çocuk psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilecek nedenlerden bazıları şu şekilde yer alabilmektedir.
    • Aile içerisinde kargaşa ortamının bulunması
    • Çocuğun aile tarafından ilgi görmemesi
    • Arkadaşlarının içerisinde yalnızlık çekmesi
    • Anne ve babanın ayrı olması

    Gibi durumlar küçük yaşlardaki çocuklarda psikolojik problemlere sebebiyet erebilen maddelerden bazıları olabilmektedir.

    Çocuklarda Psikiyatri Tedavisi?
    Çocuklarda psikiyatri tedavisi yetişkinlere göre çok daha kolay olabilmektedir. Bu durumun nedeni ise çocukların akılları ermeden psikolojik tedavi görerek rahatsızlıkları giderildiğinde ilerleyen yaşlarda bu durumları hatırlamamaları olmaktadır. Bu yüzden çocuklarda erken yaşlarda fark edilen psikolojik rahatsızlıkların tedavileri çok daha kolay olmaktadır. Çocuklarınızda fark etmiş olduğunuz her hangi bir psikolojik rahatsızlık durumunda çocuk psikoloğu yardımı ile bu tür rahatsızlıklar hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir.

    Bu konuda alanlarında birçok uzman psikolog bulunmaktadır. Her hangi bir sağlık probleminde çekinilmeden doktorlara danışılması ve konu hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Çünkü bu tür durumlarda erken müdahale edilmediği zaman sağlık durumu kötü yönde ilerleyebilmektedir. O yüzden her hangi bir durumda mutlaka alanlarında uzman doktorlara başvurulması gerekmektedir.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular