Dikkat Eksikliği Nedir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Dikkat eksikliği ve hiperaktivite, özellikle çocukların eğitim hayatını ciddi anlamda etkiliyor. Dikkat eksikliği genetik nedenlerden dolayı ortaya çıkan ve küçüklükten başlayarak çocuğun tüm yaşantısına etki eden bir hastalıktır. Dikkat eksikliğinde ailenin ve sosyal çevrenin hiçbir etkisi yoktur. Bu nedenle dikkat eksikliğinin fark edilmesi ya da şüphelenilmesi halinde bir uzmana danışmakta fayda vardır. Dikkat eksikliğinde bazı belirtiler ortaya çıkar.

    Bu belirtiler ise şu şekildedir: Çocuklar için herhangi bir sınırın olmaması normal kabul edilir. Çünkü çocuklar enerji doludur ve sürekli kıpır kıpırdır. Ancak çocukların hareketi hiç bitmiyor ve sürekli devam ediyorsa o zaman burada bir sorun var demektir. Çocuğun hareketliliği her ortamda her durumda devam ediyorsa, yaşıtlarıyla bir araya geldiğinde kendisini gösteriyorsa, söylenenlere aldırış etmeden dikkat eksikliği gösteriyorsa, okula uyum sağlamakta zorlanıyorsa artık burada bir şeyler ters gidiyor ve müdahale edilmesi gerekir.
    Dikkat eksikliği tek başına bir sorun olabiliyorken hiperaktivite eklendiğinde sorun daha farklı bir şekle dönüşecektir. Bu iki bozukluğun aynı anda düzeltilmemesi çocuğun yaşıtları tarafından dışlanmasına kadar götüren süreci başlatacaktır.

    Dikkat Eksikliği Nedenleri Nelerdir?
    Dikkat eksikliğinde genel neden genetik bozukluktur. Ancak tek başına bundan söz etmek yerinde olmayacaktır. Annenin hamilelik döneminde alkol alması, besin zehirlenmesi geçirmesi ve doğumda yaşamış olduğu zorluklar çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi durumların gelişmesine neden olabilecektir.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular