Diş Muayenesinin Önemi

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Ağız sağlığı ve hijyeni mutlaka dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bunun için her 6 ayda bir insanların ağız sağlığını kontrol ettirmeleri gerekiyor. Temiz bir ağız yalnızca boşlukların azaltılmasıyla kalmaz aynı zamanda tüm vücut sağlığını da etkileyebilir. Rutin diş muayenesi çürüklerin oluşmasını önlemenin en iyi yolu olacaktır. Bir sonraki diş muayenenizi mümkün olan en kısa sürece planlamanız gerekir.

    Aşağıda dişlerinizle ilgili yapmanız gereken rutin planlamalar şu şekilde olması gerekir.
    • Dişler arasındaki boşlukları kontrol etmelisiniz.
    • Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamalı ve temizletmelisiniz.
    • Diş etlerinin sağlığına dikkat etmelisiniz.

    İnsanlar genellikle dişlerinde dayanılmaz bir ağrı olana kadar dişçiye gitmeyi tercih etmezler. Oysaki dişlerde meydana gelen ağrı genellikle son aşamadır. Ağrının meydana gelmiş olması dişlerle ilgili yapılabilecek çok bir şeyin kalmadığı ve alternatif çözümlerin geliştirilmesi gerektiğini göstermektedir. Diş dolgusu ise bu sonuçlardan bir tanesidir. Dolgu ciddi ağrı vericidir. Dolayısıyla bir dişin içinin boşalmış olması dolgu gerektirir ancak bazı durumda dolgu bile çözüm olmayacaktır.

    Çürükler tedavi edilmezse apseler gibi sağlık sorunlarına ve hatta kan dolaşımınızda tehlikeli enfeksiyonlara neden olabilir. Uzmanlar her iki yılda bir kez mutlaka diş doktoruna görünmeyi öneriyorlar. Bu sayede daha sağlıklı dişlere ve daha hijyenik ağız sağlığına kavuşmak mümkün olacaktır.
    Diş muayeneleri, diş hekimlerimize dişlerinizi diş çürüğü belirtileri açısından kontrol etmeleri için düzenli fırsatlar sunar. Böylece dişinizi kurtarmak için tedaviye daha erken başlamış olursunuz.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular