Düğün Davetiyesi Özellikleri Nelerdir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Davetiyeler kendi içinde ayrılmıştır ve bunlardan en önemlisi de düğün davetiyeleridir. Düğün davetiyeleri anlamları itibariyle çok şey anlatacağı gibi sonrasında da anın hatırlanması noktasında önemlidir. Bu nedenle düğün davetiyesi bastırmadan önce özelliklerinin ne olması gerektiği hususunda bilgi alınması gerekir. Düğün davetiyeleri düğün gününün habercisi olarak değerlendirilmesi gerekir. Bu nedenle düğün davetiyesinde bulunan sözlerin ve tasarımın istenilen mesajı verebiliyor olmasına dikkat edilmesi gerekir. Pek çok organizasyonda kullanılacak davetiyeler vardır ancak bu davetiyelere göre da içeriğinin belirlenmesi şarttır.

    Düğün Davetiyesinin Özelliği Nasıl Olmalı?
    Düğün davetiyelerinde anlatılmak istenilen net bir şekilde ifade edilmelidir. Bunun içinde okunaklı olması çok önemlidir.
    Düğündavetiye üzerinde mekan, yer ve saat gibi bilgilerin hatasız olmasına dikkat edilmesi gerekir.
    Düğüne gelen misafirlerin katılımları için ciddi ve saygın bir dil kullanılması gerekir.
    Davetiye üzerindeki yazım dili mutlaka doğru ve hatasız olmalıdır.
    Davetiyede abartıya yer verilmeden gösteriş ve akılda kalıcılık ön planda tutulmalıdır.

    Davetiye Ne Zaman Seçilmelidir?
    Düğün davetiyelerinin seçilmesi düğüne yetişmesi açısından önemlidir. Bu nedenle çeyiz hazırlıkları başladığında düğün davetiyesinin seçimi de yapılması gerekir. Davetiye sona atıldığında alelacele sonuç ortaya çıkacağından istenilen elde edilmeyebilir. Seçim sonrasındaki basım ise düğünden 2 hafta öncesinde bitmiş olmalıdır.
    Yukarıda belirttiğimiz hususlara dikkat edilmesi durumunda doğru, güzel ve etkili bir davetiye seçimi yapılmış olacaktır.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular