Dünya Klasikleri Özetleri

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Dünya klasikleri özetleri okuyan okur severler çeşitli kitaplar hakkında okuma öncesi veya sonrası konu ve işleyiş bakımından bilgi edinebilmekte ve kitaplar hakkında daha fazla fikir sahibi olabilmektedirler. Roman özetleri de tıpkı dünya klasikleri özetlerinde olduğu gibi konu ve işleyiş hakkında fikir sahibi olabilmek adına önem taşıyan özetlerdir. Hikâye özetleri ise kimi zaman kısa tutulan yazı türleri olsalar da fikir sahibi olabilmek adına önem taşıyan özetlerdir.

    Mesnevi özetleri ise dini ayrıntılar içeren ve okur severlere okuma öncesi veya sonrası bilgi ve fikir sunan yazı türleri olarak okur severlerin karşısına çıkmaktadır. Tiyatro özetleri ise sona eren tiyatro hakkında konu ve işleyiş bakımından bilgi sunan özetlerdir. Destan özetleri ise tıpkı diğer özetlerde olduğu gibi konu hakkında bilgi sunan özetlerdir.

    Kitaplar hakkında özetler okuyarak hangi kitabın daha fazla ilgi çekici olduğu konusunda karar verme aşamasında oldukça önemli bir aktivitedir. Bunun sebebi, özetler çoğu zaman ayrıntı odaklı ve konuların işleyiş biçimleri hakkında fikir sahibi olunmasına ışık tutabilmektedir.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular