Et Pişirme Püf Noktaları

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    İlk olarak bilinmesi gereken etin yumuşaklığı ile yağ oranının doğru orantılı olması gereklidir. Yağ oranı arttıkça etin yumuşaklığı artmaktadır. Kuru bir et çeşidi yemek istemiyor iseniz etiniz en az bir parmak kalınlığında kesinlikle olmamalıdır. Et yemeği tarifi denilince akla ilk gelen nasıl piştiğidir. Et yemekleri tarifleri için birbirinden farklı tarifler bulunmaktadır. Eğer etinizin boyutu 5 cm’den kalın ise daha iyi pişmesi için üzerini bıçak ile kesikler atmanızı önerebiliriz. Pişirme işlemine geçmeden önce de bir süre oda sıcaklığında sakladığınız etiniz daha kolay pişer ve daha lezzetli olabilir. Eti pişirme yöntemleri arasında ızgara seçeneğini tercih ettiğiniz de ise etin fazla yağını da dışarı atmasını sağlarsınız. Böylelikle diyet yapıyorsanız daha sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi de hızlandıracaktır. Etinizi üzerine yerleştirmeden önce de ızgarayı iyice ısıtmanız gerekmektedir.

    Lezzetli Et Pişirme Teknikleri
    Genel olarak ülkemizde Gaziantep yemekleri doğrultusunda tercih edilen et besini herkes tarafından sevilerek yenilmektedir. Daha lezzetli et yapmak için marine etmeniz gerekmektedir. Marine edilen etler hem daha lezzetli hem daha yumuşak olacaktır. Basit marine işlemi için gerekli malzemeler zeytinyağı, tuz ve biberdir. Marine ayrıca etinize lezzet katma harici sizleri gereksiz kalorilerden de koruyacaktır. Kuyruk yağı kullanmamalısınız. Tereyağında kavurmamalısınız. Kızartma yapmamalısınız. Yüksek ateşte kesinlikle pişirmemelisiniz. Böylece bu yöntemlerle eti pişirdiğinizde oldukça lezzetli yemekler ortaya çıkmaktadır.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular