Görümceler Bayrak Açar

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Atasözlerinin anlamlarını doğru olarak tanımlayabildiğinizde hayatınızda pek çok şeyinde doğru yönlendirildiğini görebilirsiniz. Çünkü atasözlerinin en önemli özelliği güncel olaylardan yola çıkılarak söylenmiş olmasıdır. Gerçek duyguların yer almış olduğu atasözleri adından da anlaşılacağı üzere söylenileni bilinmez. Örneğin görümceler bayrak açar atasözünün anlamına baktığımızda görümcelerin birbiri arasında anlaşamamaları ve bunun içinde isyan etmesini tanımlar. Görümce kelimesinin anlamına baktığımızda ise erkek kardeşlerle evli olan eşlerin birbiriyle akrabalık derecesini ifade eder. Buradan da anlaşılacağı üzere görümcelerin birbiriyle anlaşabilmelerinin kolay olmadığı bilinmektedir. Aile bireyleri arasına bir nifakın girmesi halinde çok ciddi sorunlar ortaya çıkabilir, ancak bunun üstesinden gelebilmek içinde mutlaka aile bireylerinin birbirini dinlemesi, anlaması ve anlayışlı olması gerekiyor.

    Mum Dibine Işık Vermez
    Atasözlerinin bizim hayatımızdaki öneminin çok büyük olduğunu belirttik. Bu nedenle pek çok sözün anlamı farklı farklı değerlendirilebilir Örneğin mum dibine ışık vermez atasözünün anlamı çok derin olabilir.

    Mumun dibine düşmesi ancak kendi dibini aydınlatmamasını tanımlarken insanın başkalarına yardım ederken kendi çevresini unutması şeklinde değerlendirilebilmektedir. Bu oldukça önemli bir konudur ve her insanın başkalarına yardım yapması bunu yaparken de kendi ailesini ve çevresini unutmaması gerekiyor.

    Sonuç olarak her sözün anlamı vardır ve bunlarda güncel olaylardan türetilmiş olduğundan dolayı bir söz aklınıza geldiğinde bu sözün anlamını düşünmek ve hayatınıza uygularken de dikkatli olmak gerekir.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular