Havalandırma Sistemleri

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Kirli hava insanların sağlıklı bir yaşam elde etmelerinin önündeki en büyük engellerden biri olarak tanımlanmaktadır. Bu neden yüzünden günümüzde kapalı alanlarda da açık alanlarda da farklı havalandırma sistemleri kullanılmaktadır. Kullanılan sistemler ile birlikte ortamlarda tespit edilen zehirli gazlar ya da uçucu maddeler giderilmiş olmaktadır.

    Var olan havadaki kötücül gazların giderilmesi havalandırma sistemi kapsamında verilen hizmetlerden ilkidir. Bu aşamadan sonra insanların sağlıklı havayı teneffüs edebilmeleri adına ikinci aşamaya geçilmektedir. İkinci aşama ise ortama oksijen takviyesi yapılmasıdır. Üstelik bahsedilen adımlar devamlı olarak kendini yenilemektedir. Bu sayede sistemlerin aktif bir şekilde çalıştığı alanlarda insanlar kendilerini daha zinde hissetmektedir. Zira fark edilmemesine karşın teneffüs edilen hava sağlığı da psikolojik durumu da yakından etkilemektedir. Artık havalandırma sistemlerinde a sınıfı enerji tasarrufu sağlandığından fatura bakımından da kullanıcılarını yormamaktadır.

    Yerden Isıtma
    Konutlarda kullanılan yerden ısıtma sistemleri de en az havalandırma sistemleri kadar önemlidir. Zira yerden ısıtma sayesinde binalar eskiye göre hem daha kısa süre içerisinde hem de daha doğal olarak ısınmaktadır. Üstelik sistemlerin kullanımında herhangi bir zorluk da bulunmamaktadır. Sonradan yerden ısıtma döşetecek olanların sadece materyallerin kalitesi konusunda araştırmalarda bulunmaları önerilmektedir. Uzun ömürlü olan sistemlerin tercih edilmesi fiyat performans açısından memnun kalınacak olan neticelerin elde edilmesi manasına gelecektir. Zaten yeni yapılan binalarda genellikle bu ısıtma sistemi bulundurulmaktadır.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular