İhtiyaç kredisi almak için kredi notu kaç olmalıdır?

  • Bu konu 1 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imagekarmetta tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    En uygun ihtiyaç kredisi için kredi notunun yüksek olması şarttır. Kredi notunuzun yüksek olması için daha önceki borçlarınızın düzenli olarak ödenmiş olması gerekmektedir. Kredi veya kredi kartı borçlarının ödemeleri ne kadar istikrarlı ve aksatmadan yapılmış ise alacağınız bir sonra kredi için kredi notunuz da o derece yüksek olur. Bu kredi notu size kredi sorgulama kısmında da yardımcı olmaktadır. En uygun kredi veren bankalar tarafından ihtiyaç kredisi alınacaksa kredi notu 1500-1900 arasında olan kişiler kolaylıkla bu krediyi çekebilme şansına sahiptirler. 1100-1499 kredi notuna sahip olan kişiler ise ikinci basamaktadır ve ilk gruptan sonra rahatlıkla kredi çekebilirler. 1099 kredi notunun altında olan kişilerin ise kredi alması zordur. Kredi notunun düşüklüğünü göz ardı etmek için bankaya başka bir güvence sağlanmalıdır. Son olarak kredi notu sıfır olan bir vatandaşın kredi başvurusu çoğunlukla kabul edilmiyor.
    İhtiyaç kredisi oranlarının nitelikleri nelerdir?
    İhtiyaç kredisine başvuru yaparken bankalara iletilen belgelerdeki kredi notu, gelir düzeyi ve sigortalı çalışma durumlarının oranlarını belirtmek gerekmektedir. Uygun bankaların ihtiyaç kredilerini araştırdıktan sonra yapılması gereken bireyin kendi imkanlarına da dikkat etmesidir. Kredi hesaplama işlemlerini yaparak kredi notu veya gelir üzerinden ortalama bir oran çıkarılabilir.

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • image
    karmetta
    Üye
    Yazılar: 9

    Benim arkadaşım 50.000 TL ihtiyaç kredisine başvurdu ve çıktı fakat işlemi onaylamadı sonraki süreçte tekrar başvurdu bu sefer alacaktı fakat borçlarını düzenli ödemesine karşın bir bankanın kredi kart borcunu gününde ödemedi diye ihtiyaç kredisi vermediler. Yani işin özü dikkat edelim.

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.