İnci Kolye

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    İnci doğadaki en önemli ve en değerli taşlardan bir tanesidir. İnsanın parmak izi gibi eşsiz olan bu değerli taşın oluşumu istiridye kabuğunun içerisinde gerçekleşir. İstiridye içerisine giren kum ve diğer yabancı maddelere karşı kendisini korumak için bir madde ile kaplar. Rengi ve şeklinin oluşturduğu kusursuz yapı, boyut ve parlaklığı bir incinin değerini belirleyen en önemli hususların başında gelmektedir. İnciler pembe, beyaz, mavimsi hatta siyah gibi farklı renklerde olabilir. İncinin oluşması için doğal ya da suni bir durum oluşturulması gerekir. Yabancı madde istiridye içerisine girdiğinde bu durum oluşurken istiridyenin amacı bunu içerisinden atmaya çalışmaktır. İşte bu şekilde oluşan inci kolye haline dönüştürülerek değerli bir takı olarak kullanılmaktadır.

    İnci Küpe
    İstiridye içindeki inciyi atmayı başaramazsa bu durumda gösterdiği çabadan dolayı içinde sedef adı verilen yanardönerli bir madde üretmeye başlar. Zamanla inci oluşurken elde edebilmesi de birkaç yıl sürer. Yani aslında yukarıda bahsetmiş olduğumuz bu olayın gerçekleşebilmesi için uzun bir sürenin geçmesi gereklidir. İnci üretiminde uygulanan kültür yönteminde bu süre biraz daha düşürülür.

    İnci kadınlar için önemli ve değerli bir taştır. Örneğin inci küpe haline dönüştürüldüğünde kadın için çok anlamlı bir hediye haline de dönüşebilir. İnciyi değerli kılan özelliklerinden birisi de kişiye statü kazandırmasıdır. Zengin takısı olarak bilinen inci şık bir tasarımla birlikte çok güzel bir takı haline dönüştürülebilir.

    Etiket: , , ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular