İstanbul’da Nereler Gezilir?

  • ikon
    Üye
    Yazılar: 6

    Beşiktaş Meydan

    Beşikyaş Meydanı, Beşiktaş semtinin kalabalık ve canlı yerlerinden birisi. İstanbul Boğazına nazır her daim dinlence ve eğlence mekanlarıyla çevrili meydanda vakit geçirilmeli.

    İnsan kalabalığının içinden sıyrılıp, meydanın hemen yanındaki sahilde yer alan kayalıklardan Boğaz’ı izlemek gerçekten de müthiş bir zevk.

    Beşiktaş Çarşısı da bu meydanın hemen yanı başında yer alıyor. Pek çok mağaza ve pasajın yer aldığı bu çarşıda, alışverişe dair aklınıza ne geliyorsa bulabilirsiniz. Üstelik çok da uygun fiyatlara..

    Ortaköy Meydanı

    Ortaköy Meydanı da şüphesiz İstanbul’un popüler ve seçkin meydanlarından. Ortaköy sahilinde bulunan meydan, özellikle gençlerin dinlence ve eğlence için uğradığı, çok sayıda cafe, restoran, bar ve mağazasıyla beraber özellikle haftasonları kalabalıktır.

    Ortaköy, İstanbul Boğazı’nın kıyısında, Beşiktaş ilçesine bağlı bir semttir. Kumpircilerin, Wafflecıların ve Kokoreççilerin olduğu meydanı meşhurdur. Ortaköy Camii semtin sembolüdür. Çarşının içindeki seyyar “entel pazarı”, hediyelik eşya dükkânları gezilmesi gereken yerlerdendir.

    Bağdat Caddesi

    Bağdat Caddesi, İstanbul’un Anadolu yakasında bulunmakta ve yine İstanbul’un en popüler caddelerinden birisidir. Özellikle lüks mağazaları ve gece kaliteli ve lüks cafe ve restoranlarında eğlenceli yaşamıyla dikkati çekmektedir.

    Caddebostan Sahilinde; bisiklete binenler, spor yapanlar, kahkaha atan gençler, pusetiyle dolaşan aileler hep iç içedir. Ayrıca isterseniz deniz kenarında sessiz sessiz kitabınızı okuyabilirsiniz..

    Taksim Meydanı

    Taksim Meydanı, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan ve İstanbul kentinin en ünlü noktalarından biri olan meydan. Çevresindeki lokanta, mağaza, otel, eğlence ve kültür yerleriyle İstanbul’un en büyük turistik çekim merkezinden biridir.

    İstiklal Caddesi, İstanbul’un en popüler caddesidir. İstiklal caddesi, cafeleri, barları, restoranları, alışveriş merkezleri ve tarihi dokusuyla 24 saat eğlence ve hayat sunmaktadır.

    Cumhuriyet anıtı, çiçek pasajı, taksim-tünel arasında çalışan nostaljik tramvay görülmesi gereken yerlerdir.

    Galata Kulesi

    Galata Kulesi, İstanbul’un Galata semtinde bulunan bir kule. 528 yılında inşa edilen yapı, şehrin önemli sembolleri arasındadır. İstanbul Boğazı ve Haliç, kuleden panoramik olarak izlenebilmektedir.

    UNESCO, 2013’te kuleyi Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil etti.530’lu yıllarda bizans imparatoru tarafından gözcü kulesi olarak kullanılmış bir yerdir.

    Giriş ücreti 25TL.Çevresi daima kalabalık olan yapı, turizme 1967 yılında kazandırılmış. Gezginlerin uğrak noktası olan kulenin çevresinde bu tarihten itibaren çok sayıda alışveriş ve yeme-içme mekânı açılmış. Sokağın köşesindeki cafe’de tahinli sufle’yi deneyin. Kule içindeki restoran menü olarak başarılı ancak rezervasyon şart.20:30’a kadar açık.
     

    Eyüp Sultan Cami

    Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan caminin en büyük özelliği; padişahların kılıç kuşanma törenlerine ev sahipliği yapmış olmasıdır. Fatih Sultan Mehmed döneminde başlayan bu gelenek ardından gelen padişahlar tarafından devam ettirilmiştir.

    Haliç kıyısında bulunan camii, bunun ötesinde kutsal bir ziyaret yeridir. İslam Dünyası’nın önemli isimlerinden sayılan Eyüp Sultan’ın ebedi ikametgâhına ev sahipliği yapan dini yapı, bu nedenle yıl boyunca hem ibadet hem de ziyaret için gelen binlerce ziyaretçiyi konuk ediyor.

    Metroyu tercih ederseniz, Yenikapı-Atatürk Havalimanı veya Kirazlı-Yenikapı hatlarını kullanabilirsiniz. Bayrampaşa’da indikten sonra kısa bir yürüyüşle camiye ulaşabilirsiniz.

    Dolmabahçe Sarayı

    Rehber eşliğinde gezilebilir. Giriş bileti internetten alınabilir. Harem+Selamlık 90TL.

    285 oda, 68 tuvalet, 6 hamam dan oluşur. Osmanlı padişahlarının yazlık sarayı olarak kullanılıyormuş. Gezi en az 4-5 saat sürüyor. Yanınızda rahat ayakkabı, giysi ve su bulundurun. Engelli ve bebek arabaları için uygun değildir.

    Atatürk’ün vefat ettiği oda buradadır. Deniz kenarında Kule Cafe’de manzaraya karşı bir kahve içmenizi tavsiye ederim. Harem 1 saat, Selamlık 2 saat sürüyor. Ayrıca Selamlık bölümünde misafirlerin ağırlandığı gösterişli bir kısım var ki orada 4.5 tonluk bir avize bulunuyor. Girişte galoş giyilir ve ayrıca Türkçe-İngilizce kulaklık rehberi bulunur.

    Süleymaniye Cami

    Kanuni Sultan Süleyman tarafından 85 yaşındaki Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Cami akustiği çok güzeldir. Cami dışındaki Haliç manzarası da muhteşemdir.

    Mimar Sinan’ın depremde yıkılmaması için cami temelini attıktan sonra 1 yıl beklediği söyleniyor. Camideki 4 minareden biri Kanuni Sultan Süleyman’ın İstanbul’un fethinden sonraki 4.padişah oluşunu, minaredeki 10 şerefe ise Osmanlı tarihinin 10.padişah oluşunu simgelemektedir.

    Kanuni ve Hürrem Sultan’ın mezarları buradadır. Öğle yemeğini mutlaka hemen arkasındaki kurufasulyecilerde yemek bir ritüeldir. Eminönü’nden yürüyerek de gidebilirsiniz.Etrafında birçok cafe vardır.

    Sultanahmet Camii

    Diğer adı Blue Mosque, giriş ücretsizdir. 1600 lerin başında 14 yaşında tahta çıkan 1.Ahmet zamanında yapılmış,mimari anlamda çok başarılı olan ve görülmesi gereken bir camidir.

    Osmanlının 6 minareli tek camisidir. Ayasofya müzesi ile karşı karşıyadır. Yerebatan sarnıcı’na ise 5 dakika mesafededir. Kadıköy’den avrupa tarafına yolculuk yaparken caminin tüm minareleri hangi açıdan bakarsanız bakın tek tek görünüyor. Sedefkar Mehmet Ağa tarafından inşaa edilmiş ve yapımı 8 yıl sürmüştür.(1609-1617)

    Caminin köşesinde Sultan Ahmet’in türbesi bulunuyor. Caminin hemen yanında yer alan antik at arabası yarışlarının yapıldığı antik hipodrom,Türk ve İslami eserleri müzesi görülmesi gereken yerlerden.

    Kız Kulesi

    Kız kulesi tarihin akışı içinde; ticari gemilerden vergi toplama, savunma, fener, 1830’daki kolera salgınında karantina hastanesi ve radyo istasyonu olarak birçok farklı amaç için kullanılmıştır. İçerde efsanelerin anlatıldığı görseller vardır.

    Kız kule’sini ziyaret eden misafirler sabah 09:00 itibariyle kule’nin en üst katı olan “Kuledebar” kısmında kafeteryadan yararlanarak dilediklerini içebildikleri gibi, Öğle yemeği için ise Kulenin en alt katında yer alan ana restaurantında kafeterya menüsünden istediklerini saat 12:00 den itibaren sipariş verebilir.

    Ulaşım Salacak/Üsküdar dan 9:15 -18:30 arası 15 dakikada bir sefer.

    Büyükada

    Prens adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğüdür. Adadaki evlerin çoğunun yazlık ev biçiminde olması, tarihi yapısı ve yemyeşil doğası ile Büyükada, başta şehir hayatında uzaklaşmak isteyen İstanbulluları her mevsim kendine çekiyor.

    İstanbul’dan Büyükada’ya doğru vapur veya motorlar ile yola çıktığınız anda doğa ile buluşma başlıyor. Güneşli bir günde ada vapurunda bir bardak çay içmek, tepenizde uçan martılara simit atıp yakalayışlarını izlemek güne muhteşem bir başlangıç yapmanızı sağlıyor.

    Büyükada’ya Kadıköy’den kalkan vapur ve motorlar ile ulaşılabilir. Rum yetimhanesi, Aya Yorgi kilisesi, Aşıklar tepesi görülmesi gereken yerlerdendir. Bisiklet kiralanabilir.

    Kadıköy Çarşı

    Tarihi Kadıköy çarşısı gündüzü ve gecesi ayrı ambiansta olan, midyecileri, kokoreççileri, balıkçıları, çerezcileri,cafe ve tatlıcıları, börekçileri ve tarih kokan sokakları ile ömrünüze ömür katar, mutlaka gidin ve bizzat yaşayın!..

    Moda’da dondurma yiyebilir,kadife saokakta eğlenebilirsiniz. Modern kapalı AVM’lerde daralanlar için en güzel alternatiftir. Ayrıca Baylan pastanesi, Ali Muhittin Hacı Bekir şekercisi, Şekerci Erol, Beyaz fırın, Kebapçı İskender, Çiya Kebap mutlaka gidilmesi gereken yerlerdendir.

    Miniatürk

    Miniatürk ya da Minyatür Türkiye Park, Türkiye’deki çeşitli yapıtların maketlerinin sergilendiği 60.000 metrekareyle dünyanın en geniş alana kurulmuş minyatür parkıdır.

    Miniatürk, Haliç kıyısında bulunan eski bir park alanına kurulmuştur.Giriş ücreti 7.5TL. 2 saatte Türkiye’nin en güzel yapılarını gezme şansı,ülkemizde bulunan 134 eser orjinallerinden 1/25 oranında küçülterek sergilenir. Sesli rehberlik vardır, 9 ayrı dilde bilgi verilir.

    Bütün alanı boydan boya gezdiren Miniatürk Express tren bulunmaktadır. Ayrca kafeterya mevcuttur. Ulaşım için Taksim’den 54HT, Topkapı’dan 41ST, Mecidiyeköy’den 54HŞ, Eminönü’nden 47, 47E ve 47Ç numaralı seferleri kullanabilirsiniz.

    Pierre Loti Tepesi

    Yürüyerek veya teleferik ile çıkılabiliyor. Manzara çok güzeldir. Romancı Pierre Loti eserlerinde buradan ilham almıştır. Burada bir çay içilmelidir..Miniatürk’e yakındır.Eyüp Sultan Camisini gezdikten sonra çıkılabilir. Üsküdar’dan motora binip Eyüp’te inilir.Hemen teleferiğin yanındaki minibüslerle tepeye çıkılabilir,10 dakika sürer.

    Yukarı çıkmadan Akman fırınından birşeyler alıp (simit,poğaça v.s) yukarıda keyfini çıkartın.Tepede çay bahçesi,turistik eşyalar satan birkaç dükkan var.

    Yerebatan Sarnıcı

    Osmanlı zamanında su deposu olarak kullanılan bir yerdir. Giriş ücreti 10TL.

    Merdivenle aşağı iniliyor.Hemen sol tarafta giyinip fotoğraf çektirebileceğiniz bir stand var.1 fotoğraf 30TL. Sütunları devam edip Medusa Başı’nı ve Gözyaşı Sütunu’nu mutlaka görmelisiniz. Bozuk para atıp dilek dileyebileceğiniz iki ayrı nokta bulunuyor.Güçlü flaşlı fotoğraf makinası gerekir zira içersi loş.

    Gezmek maksimum 20-30 dakika sürer.

    Ayasofya Müzesi

    Ayasofya; sanat ve mimarlık tarihi bakımından en önde gelen anıtlarından biridir. 916 yıl kilise olarak kalmış. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmed tarafından İstanbul’un fethiyle camiye çevrilerek 482 yıl cami olarak kullanılmıştır. 1935 yılında ise müze olarak ziyarete açılmıştır. Dünya mirası olarak koruma altındadır.

    Mutlaka dilek taşından elinizi geçirin. Giriş ücreti 40TL. Kış sezonu (30 Ekim-15 Nisan) 9:00-17:00 Yaz sezonu(15 Nisan-30 Ekim) 9:00-19:00 arası ziyaret edilebilir. Hediyelik eşya dükkanında birçok güzel ürün vardır.

    Topkapı Sarayı Harem

    Osmanlı hanedanının yaşadığı ihtişamlı yerlerden biri olan saraya giriş ücreti 40TL. Topkapı sarayı girişinde güvenliği geçince sağ tarafta audi guide kulaklık rehberlik hizmeti vardır. Gezdiğiniz her eserin yanındaki numara tuşlandığında hikayesi dinlenebilir. Harem ve hazine dairesi mutlaka ziyaret edilmeli, 3-4 saatlik bir zaman ayrılmalıdır.

    Unuttuğumuz yer varsa, onu da cevap olarak siz ekleyin.

    bizup, Denizci bunu beğendi.
    Dosyalar:
    1. İstanbul'da Nereler Gezilir?
    2. İstanbul'da Nereler Gezilir?
    3. İstanbul'da Nereler Gezilir?
    4. İstanbul'da Nereler Gezilir?
    5. İstanbul'da Nereler Gezilir?
    6. İstanbul'da Nereler Gezilir?
    7. İstanbul'da Nereler Gezilir?
    8. İstanbul'da Nereler Gezilir?
    9. İstanbul'da Nereler Gezilir?
2 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • image
    Denizci
    Üye
    Yazılar: 230

    @ikon : Faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler.

    image
    Yazılar: 1

    It would be a good idea to sail on the Bosphorus and have dinner between 2 continents and as you sail on the Bosphorus you can watch show programmes of Turnatour and attraction point of Istanbul. Breathe in the heady mix of spices and herbs in the Egyptian Bazaar, then take an invigorating cruise on the Bosphorus for superb views of the magical city of İstanbul.

    Daily Bursa Tour (Green Bursa Tour),Bosphorus Dinner Tour Istanbul, Bosphorus Trip on Private Boat (Morning),Bosphorus Cruise on Private Boat (Afternoon),Ottoman Works Half Day Afternoon Tour

    Sabiha Gökçen Airports and Atatürk Airport

    1.Online Payment
    2. Airport welcome
    3. Secure Transfer
    4. Happy Customers

    sawairport

    Istanbul Airport Shuttle, Istanbul Ataturk Transfer and Sabiha Gökçen SAW Shuttle

2 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular