Kamu İşçi Alım

  • Yazılar: 73

    Kamu işçi alım kamu kurum ve kuruluşlarında işçi olarak görev yapmak isteyen kişiler tarafından merak edilen bir konu olarak bilinmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi olarak görev yapmak isteyenlerin KPSS adı verilen kamu görevlisi seçme sınavından yeterli puan almaları ya da sözleşmeli personel olarak görev yapmaya başlamaları gerekmektedir.

    Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak Görev Yapmak İçin Karşılanması Gereken Şartlar
    Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi olarak görev yapabilmek için Kamu Personeli Seçme sınavı olarak adlandırılan KPSS sınavına girmek ve bu sınavdan yeterli puanı almak gereklidir. Bu sınavdan gerekli puanı alan kişiler devlet işçisi olarak görev yapmaya başlayabilir. Bunun yanı sıra sınava girebilmek için en az orta öğretim seviyesinde mezuniyet belgesinin gerektiğini de dile getirmek gerekmektedir. İlköğretim ve ortaokul mezunları KPSS sınavına giremezler.

    Ancak bazı durumlarda kamu kurum ve kuruluşları ilkokul mezunlarında işçi olarak işe almak isteyebilir. Bu gibi bir durumdan yararlanmak istiyorsanız iş kur tarafından yayınlanmakta olan iş ilanlarını incelemeli ve böylelikle işe alım yöntemine başvurmanız gerekmektedir. Dolayısıyla kamu işçi alım birkaç farklı yöntemle gerçekleşmektedir.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular