Karın Yağlarından Kurtulmak İçin Bu 4 Altın Kuralı Uygulayın

  • Bu konu 1 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 4 yıl önce imagekafaca tarafından güncellenmiştir.
  • Yazılar: 18

    Karın Yağlarından Kurtulmak 4 Altın Kural Sayesinde Mümkün

    Karın bölgesindeki yağlanmayı kontrol altına almak ve karın yağlarından kurtulmak için uyulması gereken dört temel altın kural vardır: egzersiz, diyet, uyku ve stres yönetimi.

    1. Karın Yağlarından Kurtulmak İçin Egzersiz Şart

    Sıkı bir egzersiz iç organlarınızdaki yağlar da dahil olmak üzere tüm yağlarınızı azaltmada yardımcı olur. Her hafta düzenli olarak belirli aralıklarla egzersize zaman ayırın. Tempolu bir yürüyüş bu anlamda tercih edilebilir. Aynı sonuçları daha çabuk elde etmek için temponuzu arttırabilir, enerjik bir egzersiz adına tempolu koşu ya da hızlı tempoda yürüyüş yapabilirsiniz. Bunu düzenli olarak uyguladığınızda değişimi göreceksiniz. Vücudunuz enerjik bir şekilde koşmaya hazırsa koşun, koşmak için hazır hissetmiyorsanız eğimli bir yürüyüş bandında tempolu bir şekilde yürüyün.

    Eliptik bisikletlerdeki sıkı egzersizler karın yağlarından kurtulmada oldukça etkilidir. Orta dereceli aktiviteler de karın yağlarından kurtulmak konusunda yardımcı olan unsurlardan biridir. Bu aktiviteler iç organlarınızdaki yağlanma hızını yavaşlatır. Ancak iç organlarınızdaki yağların yanması için egzersizlerinizi güçlendirmeniz gerekir. Yürüyüş yapın, dans edin, bahçe işleriyle uğraşın, çocuklarınızla oynayın. Spor salonuna gitmek zorunda değilsiniz. Spor salonuna gitmiyorsanız ancak böyle bir planınız varsa, kayıt olmadan önce doktorunuza danışmanız yerinde olacaktır.

    2. Karın Yağlarından Kurtulmak İçin Tasarlanmış Sihirli Diyet Mi?

    Göbeği eritmek için sihirli bir diyet olmadığını baştan söyleyelim. Ancak herhangi bir diyeti uygulayarak kilo verirseniz, ilk olarak karın yağları ve göbek gitmeye başlar.

    Lifli yiyecekler tüketmek karın yağlarından kurtulmak hedefinize sizi bir adım daha yaklaştırır. Bazı bilimsel araştırmaların gösterdiğine göre beslenme düzeninde hiçbir değişim yapmadan günde 10 gram çözünebilen lifli yiyecekler tüketen insanların iç organlarında diğer insanlara nazaran daha az yağlanma oluşuyor. Bunu uygulamak; iki küçük elma, bir fincan yeşil bezelye ya da yarım fincan dolusu barbunya yemek kadar kolay. Sadece daha yüksek lif içeren kepekli bir ekmek tüketseniz ve düzeninizde başka hiçbir şeyi değiştirmeseniz bile, bunu yapmak karın yağlarından kurtulmada iyi bir adımdır, ayrıca en azından kilonuzu korumanızı sağlayacaktır. Su içmenin önemi de bu süreçte göz ardı edilmemesi gereken gerçeklerdendir.

    3. Uyku Düzeni

    Doğru miktarda uyumak karın yağlarından kurtulmak adını verebileceğimiz süreçte size çok yardımcı olur. Araştırmalara göre, 5 yıldan uzun süredir gecede ortalama 6-7 saat uyuyan insanların, gecede 5 saat ve daha az uyuyanlara nazaran iç organlarında daha az yağlanma olduğu tespit edilmiştir. Doğru miktarda uyku, karın yağlarınızdan kurtulmak için ihtiyacınız olan tek şey olmayabilir ancak o da bu süreçte zincirin önemli bir halkasıdır.

    4. Stresle Nasıl Başa Çıkıyorsunuz?

    Herkes stres yaşayabilir, mühim olan stresle nasıl başa çıktığınızdır. Stresin üstesinden gelmenin bazı yolları arkadaşlar ve aileyle vakit geçirmek, rahatlatıcı uğraşlara vakit ayırmak, meditasyon yapmak, rahatlamak için egzersiz yapmak ve bu konuda destek almaktır. Bunların hepsi kendiniz için alacağınız kararlarda daha sağlıklı bir şekilde düşünmenizi sağlar. Karın yağlarından kurtulmak deyince stres faktörü en başta mantıksız görünse de çoğu kişinin stresten aşırı yediği ve karbonhidrat ağırlıklı beslendiği, stresini yiyeceklerden çıkardığı unutulmamalıdır.

    Etiket: , , ,

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • image
    kafaca
    Üye
    Yazılar: 41

    Bilgilendirme için teşekkürler.

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular