Kaza Teminatı Nedir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Kaza tazminatı insanların başlarına gelebilecek herhangi bir bedensel zararda sigorta şirketlerinden ya da sizlere zarar veren kişilerden talep edilen bir teminat olmaktadır. Eğer herhangi bir sigorta firmasından sigortanız bulunuyor ise kaza teminatı talep edilebilmektedir. Sigorta teminatı haricinde trafik kazası teminatı gibi teminatlarda bulunabilmektedir. Trafik kazası tazminatı alabilmeniz için kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar kaza sonucunda haklılık ve görmüş olduğunuz zararın boyutuna göre talep edilebilmektedir. Bu nedenden dolayı kaza teminatı konusunda bir avukata danışmanız önerilmektedir. Bunun için kaza avukatı bulunabilmektedir. Hakkınızı savunmak ve kaza teminatı için her bilgiyi kaza avukatı yardımı ile öğrenebilmeniz mümkün olabilmektedir.

    Kaza Teminatı Neye Göre Belirlenir?

    Kaza teminatını belirleyen birçok farklı faktör bulunabilmektedir. Bu faktörler içerisinde yer alan ana faktör ise kaza sonucunda trafik kuralları çerçevesinde sizin haklılık oranınızın kaç olduğudur. Kaza sonucunda siz haklı iseniz avukata danışarak bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Avukat dosyanızı oluşturarak kanunlar çerçevesinde hakkınızı savunacak kaza teminatını mahkeme kararınca tarafınıza temin edilmesine yardımcı olacaktır.

    Bu konu ile ilgili bir çok yasa ve kanun bulunmaktadır. Kaza teminatı alabilmenin farklı yolları bulunmaktadır. Bu yollar bir tanesi sigorta şirketleri olmaktadır. Bir diğer yöntem ise kaza sonrasında avukata başvurmak olmaktadır. Teminat alabileceğiniz miktarlar çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilecektir.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular