Kosta Rika denince akla gelen ilk şey

  • Bu konu 3 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce imageikon tarafından güncellenmiştir.
  • turk5
    Yönetici
    Yazılar: 826

    Kosta Rika Denince Aklınıza Ne Geliyor?

    Orta Amerika’nın eşsiz güzellikteki ülkesi Kosta Rika hakkında aklınıza gelenleri öğrenmek istiyoruz. Anketimize katılın ve Kosta Rika’yla ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın!


    turk5.com -- Türk İş Dünyasının Buluştuğu Platformda siz de yerinizi alın.
    Dosyalar:
    1. Anket: Kosta Rika denince akla gelen ilk şey
3 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • image
    Denizci
    Üye
    Yazılar: 1608

    ordusuz ülke: 1948 yılında anayasal olarak orduyu feshetmiş olmaları. askeri harcamalara gidecek paranın eğitime ve çevreye aktarılmasıyla bölgenin en huzurlu ve eğitimli ülkesi haline gelmesi.

    image
    Sema
    Üye
    Yazılar: 291

    pura vida: sadece bir slogan değil, bir yaşam felsefesi. “saf yaşam” anlamına gelen bu deyişi kosta rikalılar (ticos) merhaba, hoşça kal, her şey yolunda veya teşekkür ederim yerine kullanırlar. hayattan keyif almanın ve anı yaşamanın en kısa özetidir.
    Bir de gallo pinto. adanın milli kahvaltısı. siyah fasulye ve pirincin mükemmel uyumu; yanında kızarmış muz (maduro) ve ekşi krema ile güne başlamanın en enerjik yolu.

    image
    ikon
    Üye
    Yazılar: 405

    tembel hayvanlar (sloth). Kosta Rika’da yol kenarındaki elektrik tellerinde ya da şehir parklarında bile tembel hayvan görmek mümkün. Bazı bölgelerde sürücüler, yolun karşısına geçen tembel hayvanlar için dakikalarca bekliyor.

    Ülkede doğaya verilen önem gerçekten farklı. Topraklarının yaklaşık dörtte biri milli park veya koruma alanı. Küçücük bir ülke olmasına rağmen dünyanın biyolojik çeşitliliğinin yaklaşık %5’i burada bulunuyor.

    Kosta Rika’da Arenal Yanardağı da çok meşhur. Uzun yıllar düzenli olarak lav püskürten bu volkanın etrafında bugün sıcak su kaynakları, yürüyüş parkurları ve yağmur ormanları bulunuyor.

    İlginç bir detay: Kosta Rikalılar kendilerine “Tico” ve “Tica” diyor. Bunun nedeni, konuşurken kelimeleri küçültmek için sık sık “-tico” ekini kullanmaları.

3 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.


Benzer Konular