Kredibilite Puanı Nereden Öğrenilir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Ülkemizde birçok insan, çeşitli nedenlerden ötürü kredi çekme ihtiyacı duymaktadırlar. Kredi çekebilmeniz için ise; Kredibilite puanınızın yüksek olması gerekmektedir. Kredibilite’ın anlamı ise; bankalarınızdaki puanınızdır. Kredibilite notunuz hesaplanırken, yalnızca kredi çekeceğiniz banka ile alakalı bankalarınız kontrol edilmez.

    Daha önce farklı bir bankadan da kredi çektiyseniz ya da kredi kartınız varsa, bu bankalara olan borçlarınıza ne kadar sadık kaldığınız ve ne kadar sıklıkla ödeme yaptığınız da mutlaka kontrol edilecek ve kredi çekmenize de bu şekilde izin verilecektir. Eğer Kredibilite puanınız yeterli görünmediyse, kredi çekmeniz de mümkün olmayabilir. Aynı zamanda bu kural, çekeceğiniz kredi tutarına göre de değişiklik göstermez. Bu durum tamamen, bankanıza olan tutumunuzla alakalı olmuştur.

    Kredibilite Puanı Önemli Midir?
    Bankalardan kredi çekmek isteyen vatandaşların büyük bir kısmı da Kredibilite önemli midir? Tarzında soruları sık sık yöneltmeye devam etmektedir. Kredibilite puanınız, sizin kredi çekmenizi sağlayacak en önemli hususlardan bir tanesidir. Özellikle de söz konusu bankaya ait bir kredi kartınız bulunuyorsa, kartınızın ödemelerini geciktirmemenizde fayda vardır. Bunun yanında bankadan çektiğiniz farklı bir kredi bulunuyorsa, direk kredinizin ödemelerini geciktirip geciktirmeyeceğiniz de kontrol edilecek ve buna göre bir yaptırım uygulanacaktır. Bu nedenle yapmanız gereken ödemelerinizi ve yatırımlarınızı geciktirmemenizde fayda vardır. Aksi takdirde istediğiniz herhangi bir bankadan kredi çekmeniz maalesef mümkün olmayacaktır.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular