Kuyu Suyunun Arıtılması

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Kuyu suları, şebeke suları gibi tüketilebilir sular arasında yer alır. Şebeke suları musluğa gelinceye kadar birçok işlemden geçtiğinden dolayı insan sağlığına zararlı olabilecek her türlü atık ve kirleticilerden temizlenmiştir. Kuyu suları ise doğrudan yer altından geldiğinden dolayı içerisinde zararlı bakteriler ve tozlar bulunur. Bunların doğrudan içilmesi ya da ciltle temas ettirilmesi birçok sağlık problemlerine neden olacağından dolayı kuyu suyu arıtmadan içilmesi önerilen ve tavsiye edilen bir şey değildir. Kuyu suyu arıtma işlemi yapılırken farklı yöntemler denenebilir, bunun için öncelikli olarak arıtma sonrası suyun ne şekilde kullanılması gerektiğinin belirlenmesi gerekir.

    Kuyu Suyu Yumuşatma
    Kuyudan çıkan su, şebekeden gelen suyla aynı kalitede olmayacaktır. Ancak bu suyun daha kalitesiz olduğunu göstermez. Suyun daha içilebilir kıvama getirilebilmesi için yumuşatılması gerekir. Kuyu suyu yumuşatma işlemi artırma işlemi esnasında yapıldığından su içerken herhangi bir rahatsızlığa neden olmayacaktır.

    Her suyun içim değeri birbirinden farklı olabilir ve insanlar bir marka suya alıştıklarında diğer markalara ait suların kötü ya da içilemez olduğunu düşünebilirler. Oysaki suyun içeriğindeki mineral değerleri suyun içim kalitesini belli edecektir. Dikkat edilmesi gereken şey ise yalnızca suyun içeriğinde zararlı olabilecek bileşenlerin bulunmamasıdır. Su sıvı halde olduğundan insan gözüyle görülmeyen birçok bakteri vücuda girebilir ve bu sayede hasta olunmasına neden olabilir. Tüm bunlardan korunmak için ise su artırılmadan asla içilmemelidir.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular