MediaRubic

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Etkileşimli video eğitimi kişilere ve kurumlara birbirinden güzel olan birçok avantaj sağlar. Bu avantajlardan bahsetmek gerekirse, kullanıcıların içeriği izlemek için videonun başından sonuna kadar ayrılmadan izlemek ve soruları cevaplandırılmak zorundadır. Bu bir yandan kişilere sabırlı olmayı öğretirken diğer bir yandan da tam bir odaklanma sağlayarak öğrenmeyi kalıcı hale getirir. Video izlemek etkileşim ile hem daha verimli hem de daha eğlenceli bir hale gelir.

    Videodaki konuları baştan sonuna kadar izlemek mecbur olduğu için sorulara cevap verilebilir ve böylece bilgiler daha iyi pekişir. Artık Türkiye’nin önde gelen tüm kurumsal akademileri etkileşimli eğitim videoları kullanmaktadır. Yapılan araştırmalara göre etkileşimli video eğitimi standart eğitim yöntemleri ile kıyaslandığında bilgi kalıcılığını %700 seviyesinde artırıyor.

    İnteraktif videoların bir diğer avantajı da çalışanların bilgi seviyelerini anlık olarak analiz edilebilmesidir. Çalışanlarınızın ya da öğrencilerinizin bilgilerini ölçebilir, ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığını eğitim öncesinde ve sonrasında rahat bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

    Video üzerinde bulunan soru sorma ve yanıt alma özellikleri sayesinde bilgileri hızlı bir şekilde paylaşabilir ve çalışanlarınızın ya da öğrencilerinizin fikirlerini duyabilirsiniz.

    Scorm tasarımı, dijital eğitim sektöründe bir üst düzey endüstri standardı olarak algılanabilir. Bütün içeriklerinizin tek bir yerde saklanması ve yönetilmesini sağlar. Akıllı cep telefonu dahil tüm cihazlar tarafından hızlıca erişilebilir. İçeriklerinizi ister bireysel ister kurumsal ihtiyaçlara göre uyarlamanız mümkündür. Üstelik maliyet uygunluğu sayesinde kolayca tercih edebilirsiniz. Online eğitimde zamandan ve maliyetten tasarruf ederek işlerinizin verimliliğini artırabilirsiniz.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular