Miras Avukat ve Veraset İlamı

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Demokrasi ile yönetilen ülkelerde vatandaşların hak kaybına uğramaması için imkanlar olabildiği kadar kullanılmaktadır. Ülkemizde de vatandaşların hakları çeşitli yasalar çerçevesinde koruma altına alınmıştır. Koruma altına alınan hakların çiğnenmesi durumunda bireylerin avukatlardan destek alarak yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmaları mümkündür. Ancak kamulaştırma gibi sıkıntılarda kamulaştırma avukatı araştırmak ceza konularında ise ceza avukatı araştırmak gerekmektedir.

    Mirasçılık işlemleri de ülkemizde sıklıkla gündem olan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Özellikle birden çok mirasçı tarafından bölüşülen mallar genellikle ciddi sorunları da beraberinde getirmektedir. Uzman olarak hizmet veren miras avukatı bu alanda mirasçıların tamamının hakkını korumaktadır. Böylece miraslar hem eşit bir şekilde hem de zaman kaybetmeden resmi olarak paylaşılmış olmaktadır.

    Veraset İlamı
    Miras bırakanların mal paylaşımı aşamasına geçildiğinde resmi birtakım belgeler istenecektir. İstenecek olan belgeler arasında belki de en önemlisi veraset ilamıdır. Zira bu belge kişilerin mirasçı olduklarının resmi kanıtı olarak addedilmektedir. Ülkemizde mirasçılık belgesi (veraset ilamı) temin etmeninin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Yöntemler çeşitli olduğu için uygun şartlarda belge beklemeden temin edilebilmektedir. Veraset ilamının alımının en eski yolu Sulh Hukuk Mahkemesi başvurusu yapmak olarak açıklanmaktadır. Mahkemelerin yüklerinin azaltılması için son yıllarda bu belge noterler üzerinden de temin edilebilir hale gelmiştir. Mecra fark etmeksizin hak sahipleri iki alandan da belgelerini çok beklemek zorunda kalmadan alabilmektedir.

    Etiket: , ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular