Nanomant

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 5 yıl önce imageyasar5955 tarafından güncellenmiştir.
  • yasar5955
    Üye
    Yazılar: 5

    Bilindiği üzere 5627 sayılı enerji verimliliği kanunu kapsamında binalarda ısı yalıtım ve EKB (enerji kimlik belgesi) zorunluluğu getirilmiş olup, söz konusu kanun 2020 yılı ile sınırlandırılmıştır.

    Gerek bu kanun yaptırımı ve gerekse halkımızın tasarrufa yönelik bilinçlenmesi dış cephe yalıtım sektörünü cazip hale getirmiştir. Avrupa’da % 92 olan yalıtımlı bina oranı maalesef ülkemizde henüz % 6 bile değil. Bu durum sektörün gelecekte varacağı veya varması gereken noktayı net olarak gözler önüne sermektedir.

    Dış cephe ısı yalıtım ve kaplama malzemeleri olarak ülkemizde ve dünyada kullanılan ürünlerden bazıları, mantolama, betopan, taşyünü, camyünü, ekoboard, betopan vb. sınırlı sayıda ürünler vardır ancak bu ürünlerin kendi özelliklerinden kaynaklanan birtakım sorunlar öne çıkmaktadır.

    Örnek, mantolama, taşyünü ve camyünü malzemeleri ısı yalıtımı yaparken diğer ürünler ısı yalıtımı yapmamakta ve ısı yalıtım değerine ulaşabilmesi için EPS veya taşyünü ile desteklenmesi gerekmektedir-ki bu durum maliyet ve işçilik açısından oldukça pahalı olmakta ve ayrıca bu ürünlerin m2 alana yansıttığı kg ağırlık binalara ekstra fazlalık yük getirmektedir.

    Diğer bir açıdan ise; cephe kaplama yalıtım ürünlerinin yangın anında cephede yanıyor olması veya alev yürütüyor olmasıdır. Bu her ne kadar çok hassas bir ayrıntı olmasına rağmen alternatifi olmadığı için maalesef dış cephede kullanılmaya devam edilmektedir.

    Bir diğer husus ise ses yalıtım özelliği-ki bu ikamet ettiğimiz evimizde dış seslerden arınarak ailemizle birlikte kaliteli bir yaşam sürmemize etki etmektedir. Bu konuda yukarıda yazılı ürünlerin ısı geçirgenlik oranları henüz istenilen değerde elde edilememiştir.

    Bir önemli özellik ise, çok önemli olan ısı iletkenlik değerleridir. Özellikle belirtmek isteriz-ki yapı dünyasında ve bayındırlık pozlarında; 0.067 ve altı değerler yalıtım malzemesi olarak sınıflandırılırken, 0.067 üzerinde olan değerler ise yapı malzemesi olarak sınıflandırılmaktadır. Bugün dünyada ısı iletkenliği / lamda sayısı en değerli ürün 0.036 ile EPS ve 0.040 ile taşyünü dür. Diğer kaplamaların kendi değerleri ise zaten yalıtım değerleri kapsamına dahi girmemektedir.

    Önemli bir diğer husus ise, maliyetlerdir. Cephe kaplamaları ürünlerinin duvara uygulanabilmesi için diğer gereçler ve kendi değerleri ile işçilik zorluğu nedeni ile m2 işçilik fiyatları bir araya geldiğinde oldukça pahalı ve zahmetli bir uygulama olmaktadır.

    Diğer, güneş ışığına dayanırlığı, pürüzsüz gövde yüzeyi, su emme, süratli işçilik uygulaması, boya tutuculuğu, mukavemet vb.bir çok özelliği zaten bizler rekabet değerinde bile görmemekteyiz.

    Oysa NANOMANT; yukarıda yazılı tüm özelliklerde çok üstün bir ürün.

    A1 yanmaz, % 96 ses izolasyonu sağlar, 0.024 ısı geçirgenlik sayısı/lamda değeri (bu değer şu an dünyada ulaşılan en üst sınır) hafif ( 1 m2 3,80kg) muadillerine göre son derece ucuz, nem ve rutubete dayanıklı ve UV ışınlarından etkilenmez, kolay ve ucuz işçilik maliyeti, ebatları nedeni ile ustalar tarafından kolay uygulanır, mukavemetli ve genleşme oranı sıfır.

    Ürünümüze bu özellikleri kazandıran, uzun yıllar akademik çalışma sonucu elde edilen Nano teknoloji. Nanomant; nano teknolojik bir dış cephe ısı yalıtım malzemesidir.

    Firma olarak tam kurumsal kimliğimizle ürünümüzü ülke ve dünya pazarına sunmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve bunu gerek bölge ve/veya il bayilikleri oluşturarak ticari birliktelikler oluşturmaktır.

    Detaylı tanıtımlarımız 2019 Nisan ayında yapılacak olan Tüyap uluslar arası yapı fuarında yapılacaktır.

    Amacımız tüm bayilerimizle bu sevince ortak olmak ve başarılı güzel günlere birlikte yürümektir.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular