Pleksi Nedir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Pleksi, renkli ya da renksiz olarak hazırlanabilen, saydam ya da yarı saydam bir şekilde kesilerek işlenebilen plastiğe benzer bir tür camdır. Pleksi ısı ile yumuşatılarak istenilen her türlü şeklin verilmesi sağlanabilir. Hafif ve dayanıklı olması ise kullanım alanlarını genişletmiştir. Cama benziyor olsa da camdan daha fazla dayanıklılığa sahip olan pleksinin şekli ısıtılıp soğuduktan sonra sabit bir şekilde kalacaktır.

    Pleksi farklı döküm teknikleri kullanılarak boyutlandırılıp ebatlandırılır. Çekme pleksilerde kullanım alanı daha az olduğundan dolayı ikinci sıradadır. Işığı geçirebiliyor olmasından dolayı camın kullanılacağı her yerde tercih edilebilir. Şeffaf pleksi levha cam levhaya göre daha fazla dayanıklı olduğundan özellikle dış mekânlarda tercih edilmektedir.
    Her türlü iklim şartlarına uyabilen bu malzemenin solmaması ve bozulmaması da onu oldukça kıymetli yapmaktadır.

    Pleksi Ne İşe Yarar?
    Pleksinin hammaddesine baktığımızda akriliği görebiliriz. Bunun için de yıllardır reklam ve dekorasyon gibi yapı malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bazı pleksiler yumuşak olabildiği gibi bazıları ise daha sert olabilir. Burada özelliğini ise üretim modeli belirlemektedir.

    Pleksi Nerelerde Kullanılır?
    Pleksi kullanışlı bir malzeme olduğundan dolayı her türlü alanda tercih edilebilir. Genellikle reklam ve taleba sektöründe görüyor olsak da aslında inşaat sektöründen tutunda hediyelik her türlü ürün yapımında da tercih edilmektedir.
    Pleksilerin özelliklerinden birisi de kimyasal maddelere karşı dayanıklı olması ve güneş ışıklarından çok fazla etkilenmemesidir. Dayanıklılığı bu malzemenin her yerde kullanılmasına imkân tanımıştır.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.