Sağlık ve Yaşam Kalitesi

  • Yazılar: 2

    Sağlık, insanın yaşam kalitesi için çok önemli. İnsan sağlığını kaybettiği zaman hayattan hic bir tat alamıyor. Çünkü yaşam kalitemizde çok ciddi bir şekilde düşme görülür. Bunun yanında cok sevdiğimiz, zevk aldığımız işlerimizi yapamaz hale geliriz. Bu konuda Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman “Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi ” sözüyle sağlığın insan yaşami için dünyadaki en değerli varlık olduguna işaret etmektedir.

    İnsan, sağlıklı bir doğumla anne karnından mükemmel bir yapıda dünyaya geliyor. Ancak yanlış beslenme alışkanlıklarımız, tükettigimiz sağlıksız yiyecekler ve içecekler sayesinde vücudumuzun ihtiyaç duyduğu yeterli gıda maddelerini karşılayamıyoruz.

    Günümüzde tıbbi teknoloji alanında çok hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Bu sayede bir çok hastalığa daha erken teşhis konulmasına ve yeni tedavi yöntemleri geliştirilmesine rağmen bazı hastalıklarda önlenemez bir artış görülmektedir. Günümüzde yaşanan bu paradox nedir? diye hep bilimadamlarını düşündürmektedir. Yaşadığımız bu problemlerin kaynağı neler olabilir?

    Sağlığımızı bir yandan hava kirliliği, sigaranın yan etkileri, endüstriyel, tıbbi ve kimyasal atıklar olumsuz yönde etkiliyor. Diğer yandan hayatımızın bir parçasi haline gelen mobil telefonu, bilgisayar gibi teknolojik cihazlardan kaynaklanan elektro manyetik dalgaların sağlığımıza bazı olumsuz etkileri görürülmektedir. Bunların yanında yaşanan çevre felaketleri ve nükleer radyoaktif iyonizan atık maddelerinin tehditleri ile içice yaşadıgımız bir dünya var. Bu sağlıksız yaşam şartları sonucunda, serbest radikaller hücrelerimizin electron yapısını bozarak, ve vucudumuza yerleşerek bağışıklık sistemimizi zayıflatmaktadırlar. Savunma mekanizmamızın zayıflaması sonucu; vucudumuz kendisini dışarıdan gelecek bakteri, virus gibi hastalık yapıcı her türlü saldırıya karşı koruyamaz hale gelmektedir.

    Neden Gıda Takviyesi?

    İnsanlar farkında olmadan zamanla yarışır hale geldiler. Şehirleşmenin artması, kısa zamanda çok iş yapma çabası sağlıklı beslenmek için gösterdiğimiz zamandan çalmış durumda. Son yıllar içerisinde beslenme tarzında ve beslenme alışkanlıklarında büyük değişiklikler oldu ve bu değişm devam etmektedir.

    Diger yandan dünya nüfusunun hızlı bir şekilde artması, bu artan nüfusun yeme ihtiyaçlarının karşılanması için gıdalarımıza aşırı hormon ve aşırı tarım ilacı kullanımı ile gıdalarımızın besin değeri ve kalitesi bozuldu. İnsanlar sağlıklı besinler yerine pratik, ancak besin değeri düşük yiyeceklere yöneliyorlar. Bu nedenle de vücut ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geliyor.

    Insan sağlığının korunmasında ve bozulan dengenin onarılmasında takviye olarak doğal ürünlerin ( vitaminler, mineraller ve antioksidanlar gibi maddelerin) vücudumuza alımı çok büyük önem kazanmaktadır.

    Besinlerle normal yollardan alamadığımız vitaminler, mineraller, vücudumuzun üretemediği dışarıdan almak zorunda olduğumuz esansiyel maddeler gıda takviyeleri kanalıyla beslenmemize ekleyebilir ve sağlıklı yaşama katkıda bulunabilirsiniz.

    http://www.bioasvital.nl

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular