Samsun’da Pedodonti Alanında Uzman Doktor

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Çocuklar için dişçi koltuğu, korku ve endişeye neden olabilmektedir. Samsun çocuk diş doktoru denildiğinde, Prof. Dr. Ayça Tuba Ulusoy akla gelen ilk isimlerden biridir. 0-13 yaş aralığındaki çocukların süt dişlerinde ortaya çıkan sorunların mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Kırık ya da çürük olan dişler, bunun yanı sıra diş etlerindeki sorunlar, bu yaş aralığında tedavi edildiğinde, ileride daha büyük rahatsızlıklarla karşılaşma olasılığı düşer.
    Çocuklar için dişçiye gitmenin anlamı, elbette büyüklerin zihninde olduğu gibi olmayabilir. Öncelikle çocuğa diş sağlığının öneminden bahsedilerek, burada yapılacak işlemlerin acı ya da ağrıya neden olmayacağını anlatmak gerekir. Bunun, seçilen diş hekimiyle birlikte, tedaviden önce yapılması makul olabilir. Bunun için, klinik ya da hastane ortamının çocuğu cezbedecek şekilde düzenlenmiş olması, süreci daha kolay hale getirir.
    Samsun’da Çocuk Diş Hekimliği
    Samsun çocuk diş hekimi arayışındaki ebeveynlerin, çocuklara yönelik çalışmalar yapılan uzmanları araştırması faydalı olacaktır. Yalnızca tedavi amaçlı bir yol izlenmemekle birlikte, daha geniş kapsamlı önleyici uygulamalar da çocuğun ileriki yaşlarında daha sağlıklı dişlere sahip olması böylece sağlanmaktadır.
    Çocuğun bu süreçte psikolojik olarak rahatlaması, ilk aşamada özen gösterilmesi gereken bir konudur. Renkli bir klinik ortamı, oyuncaklar ve renkli objelerle, çocuğa olumlu sinyaller gönderilebilecek bir düzenleme yapılmalıdır. Çocuk için uygun boyutlardaki alet ve cihazlarla, çocuğa uygun bir süreç planlaması, doktorunuz tarafından yapılacaktır. Çocukla iletişimin iyi olmasının gerekliliğinin önemi, tüm bu süreçte yadsınamaz. Çocuğunuzun diş bakımı ve tedavisini güvenli ellerde yaptırmak istiyorsanız, Prof. Dr. Ayça Tuba Ulusoy’dan randevu alabilirsiniz.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular