Setskur Nedir ve Ne İşe Yarar?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageprusamuh tarafından güncellenmiştir.
  • prusamuh
    Üye
    Yazılar: 3

    Bazı küçük hırdavat malzemeleri vardır, kendileri ufaktır ama çok büyük işler başarır. İşte böyle malzemelerden birisi de setskur’dur. Setskurlar, sanayide yada imalat ortamlarında çok çeşitli şekillerde telaffuz edilebiliyor, kimisi setiskur diyor kimisi setuskur kimisi ise gerçek adı olan setskur

    Aslında ismi ingilizceden set screw yani Türkçe manası ayar vidasından gelmektedir bunu da ek bilgi olarak yazalım…
    Peki bu setskur ne işe yarar yada ne vazife görür derseniz, genel olarak mil ve akslar üzerinde sıklıkla kullanılan ve amacı sabitlemek olan küçük faydalı malzemelerdir.Kullanım yeri ve amacına göre de çeşitli şekillerde üretilirler, bilyalı, yaylı, konik, düz, oval gibi birbirinden farklı şekilleri bulunmaktadır.
    Yine setskurlar kullanılacakları yere göre de malzemeleri farklı olmaktadır. Alüminyum, paslanmaz, çelik gibi ve bazen de sadece uç kısmı pom dediğimiz thermo plastik malzemelerden elde edilir.
    Yine setskurlar şekil olarakta bir çok tipte imal edilmektedir, mesela long lok sabitlemeli, yarıklı, içten altıgen gibi çeşitli anahtar ve farklı uygulamalar için özellikli setskur imalatları yapılmıştır.

    Özetlemek istersek setskurlar bir dişli parçasını ilişkili olduğu bir kasnağa sabitlemek ve sonrasında gerektiğine sökmek için kullanılan başsız cıvata olarak tabir edilen iş parçalarıdır.
    Setskurlar, Türkiye’de üretimi yapılmaktadır lakin bazı özel setskurlar sadece yurt dışında ki bazı firmaların üretimi sayesinde olmaktadır. Bu konuda bol miktarda çeşitli tipte setskur bulabilmek için Teknikurunler.com adlı siteye göz atabilirsiniz.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular