SPK Değerleme Uzmanı

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Gayrimenkul doğru zamanda, doğru yerden ve uygun maliyetle alındığında karlı bir sonuç olacaktır. Dolayısıyla bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli hususların başında bir araştırma sürecinin olması gerekiyor. Gayrimenkul danışmanları ya da gayrimenkul değerleme uzmanları gayrimenkulün değerini belirlerken birçok incelemede bulunur. Dolayısıyla bu noktada dikkat edilmesi gerekene en önemli husus gayrimenkulü en iyi fiyata satın almaktır. Gayrimenkul Appraisal Turkey uzmanları ise bu noktada alıcı ve satıcı arasındaki işlemlerde önemli bir rol oynar.

    SPK değerleme uzmanı bu süreçte öncelikli olarak raporun hazırlanması için ihtiyaç duyulan hususlar üzerinde yoğunlaşır.

    Gayrimenkul Değerleme Raporu Hazırlanması
    Gayrimenkul değerleme raporu uzman tarafından hazırlanır ve raporun hazırlanması esnasında bir takım sürecin tamamlanması gerekir. Bu sürecin en başında da gayrimenkulün bağlı olduğu bölgelerden gerekli bilgi ve belgelerin toparlanmasını sağlamaktır. Bu belgeler arasında tapu kaydı, imar durumu gibi önemli bilgiler yer almaktadır. Tapu müdürlüklerinden ve belediyelerden alınan bu belgeler yasal kurum incelemesine sunulur ve bu sayede mevcut karşılaştırmalar yapılarak gayrimenkulün o zamanki değerinin belirlenmesi sağlanmış olacaktır.

    Değerleme uzmanları günümüzde en çok emsal değerlemesi tekniğini kullanmaktadır. Bu bir alıcının bir gayrimenkulü satın almak için ödeyeceği ücretin piyasadaki benzerlikleriyle aynı değere sahip olmasıdır. Kısacası değerleme uzmanları alıcının bundan sonraki yaşamında zarar etmemesini sağlamak amacıyla yapılan bir işlemdir.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular