Su Kaçağının Oluşturabileceği Hasarlar

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Su kaçağı eski binalarda çok büyük sorunlara sebebiyet verebilecek bir problem olmaktadır. Bu yüzden su kaçağı bulma konusu eski apartmanlarda önemli problemler arasında yer almaktadır. Su kaçağı tespiti yapılıp tamir edilmez ise apartmanda ya da müstakil evlerde çok büyük problemler gözlenebilmektedir. Bu problemlerden bazıları şu şekilde yer almaktadır.
    • Su duvarın içerisine dolarak duvarın şişerek zarar görmesini sağlayabilmektedir.
    • Su boruları patlayarak her yerin suyla dolmasına sebebiyet verebilmektedir.
    • Atık sular hastalıklara sebebiyet verebilmektedir.
    Bu nedenlerden dolayı su kaçaklarının tespit edilerek tamir edilmeleri gerekmektedir. Tamir edilmeyen su tesisatları çok daha büyük hasarların oluşmasını sağlamaktadır. Bu yüzden su tesisatlarına belirli aralıklar ile bakım yapılası gerekmektedir.
    Su Kaçağı Tamiri Nasıl Yapılır?
    Su kaçağı tamiri su tesisatçısı tarafından tespit edilerek kolay bir şekilde tamir edilebilmektedir. Su kaçağının nereden kaynaklı olduğu tespit edildikten sonra tamir işlemleri çok kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Önemli olan kısım ise kaçağın nereden kaynaklı olduğunu tespit etmek olmaktadır.
    Su kaçağı tespit edildikten sonra arızalı olan borular değiştirilerek tamir işlemi gerçekleştirilmektedir. Su tesisatları belirli aralıklar ile kontrol edilerek bakım yapılmalıdır bunun nedeni ise boruların kalitesine göre kullanılabilirlik sürelerinin farklılık gösterebilmesi olmaktadır. Bu yüzden belirli aralıklar ile su tesisatları kontrol edilerek bakım yapılmalıdır. Böylelikle çok daha büyük hasarlar oluşmadan önce önlem alınabilmektedir.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular