Tekstil Sektöründe Makine Kullanımı

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Tekstil sektörünün gelişiyor olması daha fazla üretim için daha gelişmiş makinelere ihtiyaç doğurmuştur. Eskiden basit bir yapıya sahip olan bu makineler zamanla daha ileri teknolojiye çekilerek firmaların bu alanda kendilerini duyurmasına imkan tanımıştır. Tekstil sektöründen bahsettiğimizde burada atkı motoru ve mekik gibi ekipmanlarında en büyük ihtiyaçlar arasında yer aldığını söylemeden geçmemek gerekiyor. Atkı motoru flex sayesinde ipliğin yönü ayarlanmış ve sistemin çalışması mümkün olmuş olacaktır.

    Atkı motoru iro ya da herhangi bir motor sayesinde tekstil sektöründe hizmet veren firmalar işlerini tamamlayabilmektedir. Bu motorların hızlı hareket ediyor olması ve doğru kullanılması halinde üretim sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiş olacaktır. Türkiye tekstil sektöründe dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır. Dolayısıyla pek çok firma üretim sahası içerisine almış oldukları bu atkı motorları sayesinde hızlı çözümler geliştirerek üretimlerinde hem hızlı hem de kaliteli sonuçlara erişebilmiştir. Tekstil sektörü giderek daha fazla gelişirken bu ekipmanlarında donanımları ve dayanıklılıkları giderek artırılmaya çalışılmıştır.

    Atkı motoru sayesinde iplik koptuğu andan itibaren sistem durdurulur ve ipliğin düzeltilmesi sonrasında üretim tekrardan eski hızında hareket etmeye devam eder. Atkı atma sisteminde farklı makineler vardır. Mesela tek fazlı dokuma makineleri buna bir örnektir.

    Tek Fazlı Dokuma Makineleri
    Tek fazlı olan bu dokuma makineler günümüzde dokuma endüstrisinde en çok kullanılan makineler arasında yer alır. Çok fazlı dokuma makineleri ise genellikle özel dokuma makinesi olarak tanımlanır.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular