Tente Nedir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Tente, bir binanın dış duvarına eklenen ikincil bir kaplamadır. Genellikle akrilik, pamuk veya polyester, kanvas veya polyester kumaş üzerine lamine dokunmuş, hafif bir alüminyum, demir veya çelik çerçeve üzerine sıkıca gerilmiş, muhtemelen şeffaf malzeme içinde ahşap. Bu yapının konfigürasyonu bir kafes, uzaysal çerçeve veya düzlem çerçeveye benzer. Tenteler ayrıca genellikle alüminyum kaplamalı bir alüminyum alt yapıdan oluşur. Bu alüminyum tenteler tipik olarak bir kumaş tentenin olduğu yerlerde kullanılır.

    Tenteler arasında fiyatlandırma ve görünüm açısından genellikle kırmızı körüklü tente işyerleri tarafından tercih edilir. Evlerde ise şeffaf kaplama tente balkondan dışarıyı daha rahat görmek adına tercih edilebiliyor.

    Tente Neden Kullanılır?
    Ev sakinlerinin balkon tentesini tercih etme nedeni evine yağmur veya kar yağdığında balkonun etkilenmemesi oluyor. Aynı zamanda balkonda yağmur yağarken çay veya kahve tadını çıkarmak isteyenlerde balkon tente tercih edebilmekte.
    İşyerlerinin tente nedeni genel olarak dükkan önüne konulan ürünlerin hava koşulları nedeniyle zarar görmemesi oluyor. Ekstra olarak bazıları görünüm açısından klasik olarak kırmızı tenteyi tercih ettiği için tente üzerine dükkan ismini yazdırarak klasik dükkan görünümünü oturtmak istiyor olabilir.
    Güneşin ışınlarına fazla maruz kalmak zararlıdır, körüklü tenteler burada devreye girerek dükkan ya da balkonda gölge alan yaratarak serin bir ortam oluşturabiliyor. Yazın sıcağın altında gölge alanda kalmak insanı hâliyle ferah tutuyor.

    Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular