Zemin Temizlik Makinaları

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 5 yıl önce imagetempogrup tarafından güncellenmiştir.
  • tempogrup
    Üye
    Yazılar: 1

    Eğer bir zemin temizlik makinası almayı düşünüyorsanız belki de tercihinizi etkileyecek veya etkilemesi gereken esas yazı bu olmalıdır. Çünkü fırça mekanizması zemin temizlik makinasının zemini temizlemesini sağlayacak esas kısmıdır.

    Zemin temizlik makinasının fırça mekanizmasına değinmeden önce fırça mekanizmasının takıldığı şasiden kısaca bahsedelim. Şasi, gövdenin de üzerine oturduğu, fırça mekanizmasının takılı olduğu metal platformdur. Bu metal platform çeşitli malzemelerden üretilebilir. Çoğunlukla zemin temizlik makinası şasilerinde boyalı demir kullanılır.

    Zemin temizlik makinaları hangi malzemenin kullanılmış olması kalite ve dayanıklılığı çok etkileyen unsurlar değildir. Belki bu konuda duyulabilecek tek kaygı zemin temizlik makinasının estetiği ile ilgilidir.

    Zemin temizlik makinası kimyasallı su ile çalıştığından bu şasi sürekli bu suya maruz kalır. Suyun kendisinin paslanmaya sebep olması dışında kimyasal etki ile beraber zemin temizlik makinasının şasisi de bu sudan etkilenir. Paslanma veya küflenme şeklinde ortaya çıkan bu etki zemin temizlik makinasının kullanımın etkilemez ama dış görünüşünü bozabilir. Bu olumsuz etkiden en az etkilenen malzeme tabi ki paslanmaz çeliktir. Sonra alüminyum sonra ise boyalı demirdir. Eğer bütün diğer unsurlar arasında zemin temizlik makinası tercihinizi belirleyecek olan son unsur estetikse paslanmaz şasili zemin temizlik makinasını tercih etmenizi öneririz. Alüminyum şasili zemin temizlik makinaları da muhtemelen daha hafif olacaktır. Eğer ağırlık zemin temizlik makinasında sizin için önemliyse alüminyum şasiyi tercih edebilirsiniz. Ama iyi bir motor, iyi bir gövdeye sahip bir zemin temizlik makinasından sadece boyalı şasisi var diye vazgeçilmez. Muhtemelen paslanma veya küflenme sadece şasinin altında oluşacaktır ve çoğu zaman kullanıcı veya dışarıdan bakan bir göz bu durumu fark etmeyecektir.

    Şasi sadece bir metal yığını değildir. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi temel profesyonel elektrik süpürgeleri ağırlığını taşımak olsa da üzerinde fırça mekanizmasının zemin ile temasını sağlayan ya da kesen veya sıyırıcı mekanizmanın zemin temasını sağlayan ya da kesen pedal ve pedal mekanizmalarını da barındırır. Bu pedallar genelde zemin temizlik makinasının arka kısmında yani kullanıcının bulunduğu konuda yer alır. Bir arabanın gaz fren pedallarına benzeyen bu pedallar zemin temizlik makinasının kullanımı için çok önemlidir. İyi konumlandırılmış ve kolay kullanılabilen pedallar zemin temizlik makinasının kullanımını çok kolaylaştırır. Pedallar oldukça mekanik esaslar üzerine çalışır. Pedaldan doğrudan zemin temizlik makinasının fırça mekanizmasına veya sıyırıcı mekanizmasına giden makaslı kollar bu pedallar vasıtasıyla hareket ettirilir. Çok mekanik bir mekanizma olduğu için pedallar zemin temizlik makinasının ilk kullanıldığı zamanlar biraz daha zor kullanılabilir. Yani zemin temizlik makinası kullanıldıkça pedallar ve pedala bağlı kollar yerine alışır ve kullanımı kolaylaşır. Dolayısıyla ilk defa kullanıldığı zamanlarda karşılaşılan zorluğa takılmamak gerekir.

    Siz de takdir edersiniz ki zemin temizlik makinasında karşılaşacağınız zorluklara bakınca hayatta daha ne zorluklar var. Böyle küçük zorluklar karşısında sallanırsanız günlük yaşamda karşılaşacağınız sıkıntıları ne yapacaksınız? En basitinden zemin temizlik makinasını kaldırıp başka bir yere taşımanız gerekti. Asansör bozuk. Merdivenlerden zemin temizlik makinasını taşıyacaksınız. Alın size daha zor bir durum. Demek ki zemin temizlik makinası pedalı işi kolay.

    Tempo Grup

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular