Zencefilli Bal Nasıl Yapılır? Vücudumuza Faydaları Nelerdir?

  • Bu konu 3 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageSema tarafından güncellenmiştir.
  • Yazılar: 18

    Zencefilli Bal Hazırlanışı ve Faydaları

    Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte veya mevsim geçişlerinde ani sıcaklık değişimleriyle birçok insanda grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar baş göstermeye başlar. Özellikle çocuklar hava değişimlerinden daha çabuk etkilenir. Pekiyi, zencefilli bal ile kendinizi ve çocuğunuzu hastalıklara karşı korumaya almaya ne dersiniz?

    Zencefili Tanımakla Başlayalım

    Öncelikle zencefilden biraz bahsedelim. Zencefil bitkisi daha çok Uzakdoğu ülkelerinde yetiştirilmektedir. Zencefilin içeriğinde zingiberen içerikli ve eterli uçucu yağ, gingerol, zingiberol ve shogol gibi bileşenler bulunur. Direkt olarak tüketilmesi midede sorunlara yol açabilir. Zencefilin hazmı ve direkt tüketimi zor olduğundan daha çok çay, süt, bal gibi ürünlere az miktarda karıştırılarak kullanılması uygundur.

    Zencefilli Balın İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

    Zencefilli bal grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı vücudu korumada etkilidir. Ayrıca kanı sulandırma, damarları açma özelliği vardır. Beyin için oldukça faydalı doğal bir şifa kaynağı olup hafızayı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Sindirim sistemini dengeler, vücuda enerji verir. Ayrıca hamilelere ve yeni doğum yapmış annelere de önerilmektedir. Anne sütünü arttırıcı etkisi vardır.

    Zencefilli Bal Kimler İçin Uygundur?

    Zencefilli balın yetişkinler tarafından kullanımı uygunken çocuklarda aşırıya kaçmadan kullanılması tavsiye edilmektedir. Elbette arıya, polene, bala, zencefile alerjisi olan kişilerin bu karışımı tüketmesi uygun değildir. Ayrıca zencefilin tansiyon ilacı ile birlikte alınmaması tavsiye edilir.

    Zencefilli bal, öksürük ve boğaz ağrısı gibi problemler yaşayan kişiler için bir şifa kaynağıdır. Şunu da belirtmeden geçmeyelim, zencefilli bal tüketmeniz için boğaz ağrısı ya da öksürükten muzdarip olmanız şart değil. Arıların mucizevi eseri hakiki bal, zencefil ve limon kullanarak hazırlayacağınız bu karışım, vücudunuzu dinç tutmak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek, dolayısıyla kapıdaki hastalıklara karşı kendinizi korumaya almak için düzenli olarak alabileceğiniz bir iksir gibidir.

    Zencefilli Bal Tarifi

    Zencefilli bal hazırlamak için gereken malzemeler bir adet taze zencefil, dilediğiniz kadar bal ve bir adet limon. Öncelikle zencefil sebze soyucu ile soyulur ve sonrasında minik parçalara ayrılır veya rendelenir. Zencefili rendelemede zorluk yaşarsanız önce dondurup sonra rendelemeyi deneyebilirsiniz. Limonu da kabuklarını soymadan doğrayın ve bu ikisini bir kavanozda karıştırın. Üzerine dilediğiniz miktarda bal dökün ve tekrar karıştırın. Sonrasında kavanozun ağzını sıkıca kapatıp karışımınızı buzdolabında saklayın ve tüketmek istediğinizde dilerseniz direkt olarak dilerseniz de bir su bardağına bir yemek kaşığı koyup üzerine sıcak su eklemek suretiyle tüketin. Afiyet ve şifa olsun.

    Etiket: , ,

3 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • image
    hardboy35
    Üye
    Yazılar: 24

    Kışın hasta olduğum zaman bende çok yapıyorum.

    image
    Denizci
    Üye
    Yazılar: 230

    Kendini sev, vücuduna bir iyilik yap ve her gün en az 1 kaşık bal ye 🙂

    Çocuklarınızın bağışıklık sistemlerinin güçlü olması için, balı sevdirin!

    image
    Sema
    Üye
    Yazılar: 199

    Siz siz olun kahvaltınızdan balı eksik etmeyin 🙂



3 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular