12. Nesil i9 İşlemcili, RTX 3080Ti Ekran Kartlı Excalibur G911

• Bu konu 1 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 6 ay önce imageDenizci tarafından güncellenmiştir.
  • Yazılar: 55

12. Nesil i9 İşlemcili, RTX 3080Ti Ekran Kartlı Excalibur G911

Excalibur serisinin G911 modelinin çıkacağı söylenmişti ve Eylül ayında 11. Nesil i9 işlemci ve RTX 3080 ekran kartı ile bizimle birlikte oldu. Aslında hem güçlü hem de teknik özellikleri ile birlikte herkesin beğenisini almıştı özellikle de benim gibi araştırmayı seven ve teknoloji konularını yakından takip eden kişilerin 🙂 genellikle öğrenciler, yazılımcılar ve tasarım işleriyle ilgilenen çoğu kişi bu bilgisayarı kullanıyor. Soğutucu olarak ben ilk mağazada denediğimde biraz kasmıştım soğutma olayı benim de hoşuma gitmişti.

Şimdi ise 12. nesil i9 işlemci ile çıktı ki 12. nesil i9 işlemciyi laptoplarda kullanan ilk marka olmayı da başardı. Bir araştırmamda denk gelmiştim. CES 2021 platformunda sergilenen Alder Lake ailesinden dünyanın en iyi işlemcilerinden biri olarak 12. Nesil i9 işlemcisi 16 çekirdek barındırıyordu. Bu da gerçekten gördüğüm en güçlü işlemcilerden biriydi. Bunu da Excalibur’da görmek beni iyice meraklandırdı.

Buna ek olarak da RTX 3080Ti ekran kartı ile desteklenmiş. Bu da en iyi ekran kartlarından biri. Biliyosunuz ki RTX 3080Tİ’li bi pc + 12. Nesil i9 işlemcisi olan bir pc ile nasıl bir oyun deneyimi sunar düşünemiyorum :))

İlk olarak Excalibur G911 ile çıkan RTX 3080Ti ekran kartıyla desteklenmiş 12. Nesil i9 işlemciyi deneyimlemek hepimizin isteğidir sanırım 🙂

Etiket: ,

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • image
    Denizci
    Üye
    Yazılar: 1607

Excalibur G911 Nedir?

Excalibur G911, Türkiye merkezli Casper tarafından üretilen, yüksek performanslı bir oyuncu (gaming) dizüstü bilgisayarıdır. Hem profesyonel oyuncular hem de güçlü donanım gerektiren işler (yazılım, tasarım, mühendislik) için geliştirilmiştir.

Temel Özellikleri

– İşlemci: 13. ve 14. nesil Intel Core i7 / i9 seçenekleri
    – Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 40 serisi (RTX 4060, 4070, 4090 gibi)
    – Ekran: 16” QHD IPS, 165Hz – 240Hz yenileme hızı
    – RAM: DDR5, 64GB’a kadar yükseltilebilir
    – Depolama: NVMe SSD (1TB ve üzeri seçenekler)
    – Kasa: Metal gövde, ince ve dayanıklı tasarım

Öne Çıkan Özellikler

– Yüksek yenileme hızlı ekran ile akıcı oyun deneyimi
    – RGB klavye ve oyuncu tasarımı
    – Gelişmiş soğutma sistemi (uzun süre performans)
    – Thunderbolt 4 ve Wi-Fi 6/7 gibi modern bağlantılar
    – Çoklu ekran desteği

Kimler İçin Uygun?

– Oyun severler (FPS, AAA oyunlar)
    – Yazılımcılar ve mühendisler
    – Grafik tasarımcılar ve video editörleri
    – Güçlü laptop isteyen profesyoneller

Avantajları

– Üst düzey performans (masaüstüne yakın güç)
    – Özelleştirilebilir donanım seçenekleri
    – Hem oyun hem iş için uygun

Dezavantajları

– Fiyatı oldukça yüksek olabilir
    – Batarya süresi gaming laptoplara göre sınırlı
    – Ağırlık (yaklaşık 2.5 kg) taşımada dezavantaj olabilir

Sonuç

Excalibur G911, güçlü donanımı ve modern teknolojileri ile Türkiye’de öne çıkan gaming laptop modellerinden biridir. Yüksek performans isteyen kullanıcılar için oldukça başarılı bir seçenek olup, özellikle oyun ve profesyonel kullanımda fark yaratır.

——

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.