Akustik Dizayn Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Akustik rapor ve akustik dizaynı işlemlere oldukça zor ve yavaş bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle, söz konusu işlemleri gerçekleştirirken mutlaka mimarlık ofisleri ile iletişim kurmanız gerekecektir. Mimarlık ofisinde yer alan yetkililer, bu konuda size fazlasıyla yardımcı olacak ve işlemlerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.

    Özellikle de ses sistemi kurulumu ve sahne dizaynı yapılımı gibi işlemler, profesyonel bir işlem gerektirdiğinden dolayı akustik proje yaptırmadan önce mutlaka sahip olduğunuz alanın tüm boyutlarını hesaplamanızda ve mimarları konu ile ilgili bilgilendirmenizde de fayda vardır. Ancak akustik dizayn ilgili herhangi bir fikriniz yoksa, mimarları dizaynınızı yaptıracağınız yere çağırmanız da ve yakından incelemesini sağlamanız da fayda vardır. Bu sayede beklentinizi tam anlamıyla karşılayabileceğinizden emin olabilirsiniz.

    Mimari Akustik Projeyi Kimler Yapabilir?

    Mimari akustik proje konusunda araştırma yapan kişiler bu işlemleri kimlerin yaptığını da sıklıkla sormaya devam etmektedir. Bu işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için profesyonel kişilerle çalışmanız neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Ancak siz bu konuda eğitim almak ve kendi dizaynını kendiniz yapmak istiyorsanız da gerekli yerlerden eğitiminizi alabilir ve mimarlık projeleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ancak bu konuda bilgi sahibi olabilmeniz için çok fazla yol kat etmemiz gerekecektir. Bu nedenle, acilen tasarım yaptırmanız gereken bir yer varsa mutlaka mimarlar ile iletişime geçmeniz de fayda vardır.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular