Alttan Isıtma

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Isıtma sistemleri zaman ile birlikte değişim göstermiştir. Artık hem daha hızlı sonuç veren hem de ergonomik olan yöntemler tercih edilmektedir. Yerden ısıtma da bunlardan biridir. Özellikle yeni yapılarda tüm bina için bu sistemlerden istifade edilmektedir. İlerleyen zamanlarda kişilerin hanelerini bu sistem üzerinden güncellemeleri de pekâlâ mümkündür.

    Alttan ısıtma sistemlerinde ısınma işleminin sağlanabilmesi için zeminin altına su boruları yerleştirilmektedir. Boruların içerisinde ise zannedilenin aksine yüksek değil düşük sıcaklıkta su bulunmaktadır. Bu sayede ısınma ilk olarak zeminde başlamaktadır. Sonrasında ışıma yolu ile tüm hane ısınmaktadır. Böylelikle ısınma aynı zamanda doğal bir şekilde gerçekleşmiş olmaktadır. Yerden ısınma sistemleri sadece doğal ısınma artısı getirmemektedir. Özellikle küçük dairelerde yer kaplayan ya da kötü bir görünüm oluşmasına neden olan kalorifer petekleri de bu sistemler sayesinde ortadan kalkmış olmaktadır.

    Merkezi Isıtma
    Binaların ısınma sistemleri de yöntemleri de değişim gösterebilmektedir. Merkezi ısıtma sistemleri bu manada tüm binanın aynı derecede ısındığı sistemler olarak tanımlanabilmektedir. Kombi sistemlerinde ise bireysellik söz konusudur. İnsanlar kendi isteklerine göre kalorifer peteklerinin derecelerini artırıp azaltabilmektedir. Ancak özellikle soğuk bölgelerde merkezi sistemlerin kullanımı daha çok kâr getirmektedir. Zira bahsedilen sistemler aynı anda tüm binada geçerli olduğu için ısınma işlemi daha kolay gerçekleşmektedir. Yine de binalarda kullanılan ısınma sistemlerinin seçilmesinde kişilerin istekleri kesin kararın verilmesinde etkili olmaktadır.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular