Astrolojinin yaşamdaki etkisi nedir?

  • Bu konu 2 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageDemet tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Astroloji genel olarak gökyüzündeki cisimlerin bulunduğu konuma göre insan karakterinin ve geleceğinin belirlenmesidir. İnsan yaşamındaki fiziksel ve duygusal olaylar gök cisimleri sayesinde tahmin edilebiliyor. Doğum tarihine göre de karakter belirlemesi yapılıyor. Belli tarihlerde doğan insanların benzer özellik gösterdiğine inanılıyor. Astroloji bu nedenle tam anlamıyla bir bilim olarak görülemeyebiliyor. Ama bazı insanlar sadece bu gökyüzündeki cisimlere göre hayatını belirlediği biliniyor. Bu cisimlerin hareketleri ve konumuna göre yapılan yorumlar insanda etkili olabiliyor ve bu nedenle de insanların astrolojiye olan ilgisi artıyor.

    Astrolojinin tarihteki yeri nedir?

    Tarihte geleceği görmek, hava olayları hakkında tahminde bulunmak veya kehanetlerde bulunmak hem ürkütücü hem de ilgi uyandırıcı bir durum olmuştur. Eski zamanda böyle ilginç olayların daha meşhur olduğu biliniyor. Bunun sebebi ise eski tarihteki teknolojinin ve ekonominin bu olaylara sağlıklı bir açıklama getirmesine gücünün yetmemesidir. Astrolojinin aslı ise Eski Yunan’a dayanmaktadır. Tarihe bakıldığında ilk ortaya çıkışı, gezegenlerin insan kaderini etkileyen güçlü tanrılar olduğuna inanılan Mezopotamya’da başlamıştır. Astroloji günümüzde artık ekonomi ile iç içe girmiştir.

2 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • image
    Sema
    Üye
    Yazılar: 199

    Ben burçlara bi nebze inanıyorum. Çünkü çevremdeki insanların birçoğu burçlardaki karakteristik özellikleri taşıyor. Hatta ben de 🙂

    Baska kimler inanıyor?

    image
    Demet
    Üye
    Yazılar: 203

    Yengeç’im ve tüm özellikleri taşıyorum.

2 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular