Balın Cilde Faydaları Hakkında

  • Bu konu 4 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 3 yıl önce imageDemet tarafından güncellenmiştir.
  • Yazılar: 18

    Balın cilde faydaları sadece gıda olarak tüketilmesiyle sınırlı değildir. Bal, aynı zamanda cildi gençleştirip, güzelleşmesini sağlayan doğal bir kozmetik ürünüdür adeta. Piyasadaki birçok cilt maskesinin yaptığı görevi doğal bir yöntem olan bal maskesi ile yapmak mümkün. Şimdi balın cilde sağladığı faydaları anlatmaya, bal maskesini anlatarak başlayalım.

    Bal Maskesinin Tanımı ve Çeşitleri Hakkında

    Bal maskesini içerisinde bol miktarda bulunan mineraller ve vitaminler ile cildi güzelleştiren, doğal yollarla hazırlanan bir cilt maskesi olarak tanımlayabiliriz. Bilinen 3-4 çeşit maske tipi bulunmaktadır. Uzmanlar tarafından da mutlaka tavsiye edilen cilt maskelerini parlak ciltler için, cilt nemlendirici, cilt sıkılaştıran ile cilt rengini düzenleyen bal maskeleri olarak sıralayabiliriz. Gıda olarak tüketmeden, bu maskeler sayesinde de balın cilde faydaları ortaya çıkmaktadır.

    Cilt Nemlendiren ve Sıkılaştıran Bal Maskesi Tarifleri

    Cilt nemlendiren maskeyi hazırlamak için bir çay bardağı süt, bir yemek kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı bala ihtiyaç vardır. Bir kabın içerisine yoğurt ve sütü koyduktan sonra, bir kaşık balı da ekledikten sonra birbirlerine iyice geçene kadar karıştırılmalıdır. Cildi sıkılaştıran maskeyi hazırlamak için ise iki tatlı kaşığı bal ile iki tatlı kaşığı tarçın gereklidir. Balla tarçını bir kaba koyup, macun haline gelene kadar karıştırmak gerekir. Macun haline geldiğinde maske hazır demektir.

    Nemlendirici ve Sıkılaştırıcı Bal Maskesinin Kullanım Şekilleri

    Nemlendirici maskeyi hazırladıktan sonra tüm yüze uygulanabilmektedir. Maske yüzde 15 dakika bekletilir. Ardından ılık su ile temizlenir. Ortalama haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilir. Sıkılaştırıcı maske ise hazırlandıktan sonra yüze sürülür ve 1 saat kadar yüzde bekletilir. 1 saat sonunda ılık su ile ufak masaj dokunuşlarıyla temizlenir.

    Balın Cilde Faydaları Ne Şekildedir?

    Balın cilde faydaları yukarıda bahsettiğimiz bal maskeleri çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Biz genel olarak anlatacak olursak, cildi solgun insanlarda cilde parlaklık ve canlılık kazandırır. Balın içerisinde bulunan yoğun protein sayesinde cildi nemlendirir ve yumuşaklık hissi kazandırır. Ayrıca sivilce problemi yaşayan yüzler için sivilceleri kurutucu ve cilt gözeneklerini sıkılaştırıcı özellikleri vardır. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde ciltte bulunan akne, egzama ile cilt kuruluğuna bağlı tahrişleri de gidermektedir.

4 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • image
    hardboy35
    Üye
    Yazılar: 24

    bal maskesi yapmak şart.

    image
    kafaca
    Üye
    Yazılar: 41

    bal gerçekten işe yarıyo. cildi nemlendirip sıkılaştırıyo

    image
    Sema
    Üye
    Yazılar: 199

    Balın doğal bir mineral, vitamin ve protein deposu olması cilt için de doğal bir ilaç olmasını sağlar. Zaman zaman cildinize bal maskesi yaparsanız cildiniz yenilenecektir.



    image
    Demet
    Üye
    Yazılar: 203

    Raftaki balın sadece 1 kilogramı için arı kolonisinin dünyanın çevresini 6 kez dolaşacak kadar uçmak zorunda olduğunu biliyor muydunuz?

4 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular