Banka Uzman Yardımcılığı İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Türkiye’de kamu ve özel bankalarda banka uzman yardımcıları görev almaktadırlar. Banka uzman yardımcılığı görev olarak oldukça önemli ve üst düzey bir meslek dalıdır. Bu görevin yerine getirilebilmesi için gerekli bilgi yeterliliği olmalıdır. Banka uzman yardımcısı göreve alınabilmesi için adaylar sınava tabii tutulmaktadır.
    Sınava girmeden önce bankalarda bu alan için iş ilanlarının açılması gerekmektedir. Banka uzman yardımcısı olmak isteyenler yıl içerisinde açılacak olan iş ilanlarını takip etmeleri gerekmektedir. İş ilanları açılması durumunda başvurular alınır. Alınan başvurular ön eleme aşamasından geçer. Ön eleme aşamasında adaylardan istenilen birkaç ön koşul bulunmaktadır. Ön eleme aşamasındaki kriterleri tamamlayan adaylar için sınav yapılmaktadır.

    Banka Uzman Yardımcılığı Nasıl Olunur?
    İlk olarak hangi banka ile çalışmak istediğinizi netleştirmek oldukça önemlidir. Birçok bankada banka uzman yardımcılığı için iş ilanı bulunmaktadır. Örneğin Vakıfbank uzman yardımcılığı için adaylardan 4 yıllık lisans eğitimi şartı istenmektedir. 4 yıllık herhangi bir bölümden lisans eğitimini tamamlamış adaylar iş ilanına başvuru yapabilmektedirler.

    4 yıllık lisans bölümlerinin çoğundan alımlar yapılmaktadır fakat İİBF mezunu adaylar bilgi birikimleri fazla olduğundan değerlendirme aşamasında öne geçmektedirler. Değerlendirme aşamasında öne geçmek için iyi derece yabancı dil bilmek de oldukça önemlidir. Tüm bunların yanında bazı bankalar için yaş kriteri de önemli olmaktadır. Bankalarda buluna tüm departmanlar için banka uzman yardımcılığı ilanlarını takip ederek başvuru yapabilirsiniz.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.