Başkan’dan Mesaj (ST. Clements University )

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 7 yıl önce imagePRESSGRUP tarafından güncellenmiştir.
  • PRESSGRUP
    Üye
    Yazılar: 4

    Değerli Akademisyen ve Öğrenci Arkadaşlarım,

    Düşünmek, tasarlamak ve onu ilk olarak hayallerle süsleyip gerçeğine adım adım yaklaştırmak, gerçekleştiğinde hatırlanarak gurur duyulacak, somutlaştırılacak ve hatta örnek verilecek en yapıcı ve kalıcı gerçek olsa gerek. Bir mimarinin ilk aşaması onu hayal etmek değil miydi Sinan için? Alternatif akımı tesadüfen mi bulmuştu Tesla, dönen manyetik alanı hayal etmeden? Nazım Hikmet’in “Sesini Kaybeden Şehir” ine en güzel kapağı “Mutluluğun Resmi”nden önce mi çizmişti Abidin Dino? Çizmeden Yaradanı, Güneşte arayan değil miydi İbrahim Peygamber?

    İnsandı onlar da, seçilmişlerdi belki, belki değil, belki kendilerini seçmişlerdi. Ama öncelikle hayal etmişlerdi, projeye dökme öncesi. Seçilmişlerdi belki ama kendilerini seçmişlerdi herşeyden önce, başkalarının ya da başka kuvvetlerin kendilerini seçmesi öncesi. Hazırladı, çünkü projeleri vardı, aradıkları, umutları, hayalleri vardı, her an somutlaştırcaklarına inandıkları. İnsandı onlar da, yeryüzünde trilyonlarca yaşamış, yüzyıllardır nesilleri devam eden insanlardan; zaman geçti, nesiller değişti, ama hayalleri hep baki kaldı, somutlaştırdıkları için onların.

    Geleceğimiz bizim kurduğumuz, beklettiğimiz ve hatta unutmaya çalıştığımız hayallerimizi umut etmektedir ve her an beklemektedir. Geleceğimiz, sadece bizim değildir; geleceğimiz, bizim neslimizin ve insanlığın bize yüklediği sorumluluğumuzun da geleceğidir, beklentisidir, umududur. Ona gerekeni yapmamak, hayal edip somutlaştırmamaktır. Bu ise, sadece kendimizi değil, tüm o maddi ve manevi kavramları da önemsememektir. Kendimizi önemseyerek başlamanın ilk adımı ise hayallerimizi projeye dökmektir.

    Üniversiteler, projelerin ilk yoludur, ilk adımıdır ve o resimi çizmek için iyi bir ressam olmak yolunda ya da sadece resmetmek için düşüncelerimizi somutlaşmasa bile kalıcı olsun ümidiyle belli bir süre ya da sonsuza kadar; tuvalidir , özgürce kullanabileceğimiz, şekillendirmek için gelecekleri.

    St. Clements Üniversitesi, Türkiye ‘deki akademik faaliyetlerini yıllardır Türk ve dünya öğrencileri ile resmetmiştir; her geçen gün artan somutlaştırılmış hayaller, gerek öğrenci, gerekse mezunların, ışık tutulan öğrenciler değil, ışık tutan bireyler olmasını kanıtlamakta ve bunu hızlandırmaktadır. Bu, Üniversitemizin sağlam ve elit, dünya çapında kabul görmüş ve kendisini kanıtlamış Mütevelli Heyeti, Akademisyen ordusu ve akademik çalışmalarıyla sabittir. Bu, hayatı artık hayal edip gerçeğe dönüştüren, kendi hayallerini başkalarında görmeyen, kendisinin hayallerini bile projeleriyle zorlayan öğrencilerimizle sabittir. Bu, gerçekleşmiş projelerinde kendisini aşmış, portrelerinde sürekli yeni mimari dokunuşlar, yeni alternatif akımlar, yeni mutluluklar çizen, her bir dokunuşta yeni hayallere sahip insanlara açık mezunlarımızla sabittir.

    Dünyadaki ilk 30 yılımızda, Türkiye’deki ilk 10 yılımızdaki bu gurur tablomuza, hislerimizi resmetmemize yardımcı olan tüm kurumlara, bir Üniversite olmamızda akademik gayretlerini insanüstü görünen ama o kendi içinde seçilmiş özgüven ve gayretleriyle sunan her bir Akademisyenimize, öğrencimize ve mezunumuza teşekkür ederek, yeni birçok hayal, plan, proje ve portrelere teşvik, umut ve ilham osun diye bakıyor ve herbirisinin insanlığa, umutlara, geleceğe en güzel duyguları, barışı ve mutluluğu vereceği elit akademik çalışmalarımızın artmasını temenni ediyorum.

    İçinde bir tane bile tesadüfi ve bu güzel portrenin ahengini bozacak bir bireyin mevcut olmadığı tüm Mütevelli Heyetime, Sayın Rektörüme, Akademisyen Kadrolarımıza, bir diğer sınıfa geçen ve yeni başlayan Öğrencilerimize Yeni Akademik Yılımızla Saygı, Selam ve Esenliklerimi sunarım.

    Yrd. Doç. Dr. Bilal Semih Bozdemir
    DEKAN

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular