Çocuk Psikoloğu Ne Yapar?

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Çocuklar yaşamlarının her döneminde yüksek enerjiye sahip olmalarının yanı sıra bazı dönemde ise bazı zorluklarla karşı karşıya kalabilir. Zorluklar fiziksel engel teşkil ediyor olsa da bazen psikolojik zorluklarla da karşılaşabilir. Bu zamanlarda çocuğa onun diliyle yaklaşabilmek ve onu anlayabilmek yaşadığı sorunları atlatabilmesi açısından kolaylık sağlayacaktır. İşte çocuk psikoloğu bu noktada devreye girerek çocukları koşulsuz olarak kabul eder. Çocukla empati kurabilmek önemlidir, çünkü onların söylediklerini samimi bir şekilde dinlemek ve çocukla terapötik ilişki kurma noktasında başarı sağlar. İzmir psikolog çocuğun duygusal gelişimini merkeze alarak onu anlamak, düzenlemek ve ifade edebilmek gibi becerilerin çocuğa kazandırılmasına çalışır. Bu beceriler çocuğun yaşamı boyunca farklı tecrübelerle baş etmesini kolaylaştıracaktır.
    Karşıyaka Çocuk Psikolog
    Karşıyaka çocuk psikolog duygusal alana yapacağı müdahalelerle diğer gelişim alanlarında da olumlu gelişmeleri mümkün kılacaktır. Çocuklar yaşama renk katabilmek açısından çok önemlidir. Çünkü onların mutlu olması demek ebeveynlerinde mutlu olacağı anlamına gelecektir. Çocuğun aile bireyleriyle sağlıklı bir bağ kurabilmesi ve yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için psikolojik sorunlardan uzak durması gerekir. Aksi takdirde bu çocuğun gelişimine zarar verebileceği gibi geleceği açısından da sağlıklı sonuçlar oluşturmayacaktır.
    Çocuğa bazı beceriler kazandırılırken oyunlar ve farklı teknikler kullanılması gerekir. Çocuğun iç dünyasını ve davranışlarını anlamak oyun sayesinde daha mümkün olacaktır. Çünkü çocuk oyunlarla hedefini keşfeder.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.