Dua ve Şükür İbadeti

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl önce imageErenbor tarafından güncellenmiştir.
  • Erenbor
    Üye
    Yazılar: 472

    Dua Allah’tan bir şeyleri istemenin en hızlı ve en kolay yoludur. İnsanlar birilerinden birşeyler isterken karşılığını vermek zorundadır, ancak Allah verdiği nimetlerin tamamını ücretsiz ve karşılıksız insanlara sunar. Beklenen tek şey ise istenilen farzları yerine getirmektir. Farz olan ibadetler arasında kurban kesmekte vardır. Ancak kurban yalnızca parası olan kişilere farz olarak kabul edilir. Farz kurbanın yanı sıra ibadet olması açısından ve Allah’a şükretmek için yapılan kurbanlıklarda vardır. Akika kurbanı ise bu noktada dikkatleri çeker. Çünkü akika kurbanı olan ve gelen bir şeylerin ardından Allah’a şükretmek amacıyla kesilir. Akika kurban bağışı ise derneklere yapılarak daha faydalı kabul edilebilir. Yani yapacağınız bağış sayesinde doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak söz konusudur.
    Yardım Dernekleri
    Dernekler veya vakıflar dünyanın her yerindeki Müslümanlara yardımlar yaparak insanların hasret ve ihtiyaç duyduğu şeylere ulaşmasını sağlayacaktır. Su kuyusu derneği de bunlardan bir tanesidir. Adından da anlaşılacağı üzere derneğin vazifesi farklı ülkelerde suya ihtiyaç duyan insanlara suyu ulaştırmayı sağlamaktır. Su yerin altında olduğundan dolayı bunu yeryüzüne çıkarabilmek için bazı işlemlerin ve tespitlerin yapılması gerekir. Doğru tespitin yapılmaması halinde ise ister istemez hayal kırıklığı yaşanacaktır. Dolayısıyla dernek bünyesinde profesyonel kişiler çalışmaktadır.
    Kısacası Müslüman olmak paylaşmayı gerektirir. Paylaşmanın ise bazı gereklilikleri vardır. Bunu doğru kişiye ulaştırmak kişisel olarak yapılabileceği gibi aynı zamanda vakıflar ve kurumlar aracılığı ile de yapılabilir.

    Etiket: ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
 


Benzer Konular